Wijk bij Duurstede, 8 januari 2018. In de raadzaal van het gemeentehuis werd vanavond de traditionele nieuwjaarsreceptie van de gemeente gehouden. Vertegenwoordigers van Wijkse organisaties, (sport-) verenigingen, politiek maar ook inwoners van Wijk, Cothen en Langbroek kwamen naar het gemeentehuis om elkaar een voorspoedig 2018 te wensen.

Inloop

In de hal ontving burgemeester Poppens en zijn echtgenote de belangstellenden namens de gemeente. Na het ontvangst hield Poppens zijn nieuwjaarstoespraak waarin hij aan het einde bekend maakte dat de jeugd uit Wijk bij Duurstede, Cothen en Langbroek 8440 euro krijgen. De schade aan de gemeentelijk eigendommen bedroeg 2560 euro liet wethouder Marchal weten. Dit jaar is er in de gemeente voor € 7440 minder aan vuurwerkschade aangericht, waardoor de jongeren als bonus ook 1000 euro extra mogen besteden, omdat het bedrag onder de 10.000 euro is uitgekomen. Marchal overhandigde symbolisch de cheque van 8440 euro aan drie jongeren. Stadsdichter André van Zwieten was ook weer van de partij met een gedicht waar morgen na publicatie gelinked wordt. De pauzes tussen de verschillende momenten werden muzikaal ingevuld door het duo Chasin' Fingers.

Jaar te kijk

Na de toespraken was op het grote scherm het voor de zevende keer samen gestelde “Jaar te kijk” van ditiswijk.nl te zien. In vogelvlucht werden de kijkers meegenomen langs de drie kernen van onze gemeente, langs de sportvelden, bouwprojecten, natuurontwikkeling, schoolactiviteiten, politieke issues, markante plaatsgenoten, calamiteiten en ga zo maar door.

Gratis nieuwsbrief

Aanmelden of afmelden

De nieuwsbrief wordt dagelijks na 18.00 uur gemaild.
captcha