Wijk bij Duurstede, 22 december 2017. De samenwerking tussen Jeugdsportfonds en de gemeente is voor de komende drie jaar weer vastgelegd. Woensdag 20 december ondertekenden Egbert Oppenhuizen en Arie Kauffman, bestuursleden Jeugdsportfonds en Jeugdcultuurfonds, en wethouder Jeroen Brouwer namens de gemeente Wijk Bij Duurstede een nieuwe overeenkomst. “We willen dat alle kinderen kunnen sporten, ook als de ouders minder draagkrachtig zijn,” laat Jeroen Brouwer weten. "Het Jeugdsportfonds Wijk bij Duurstede heeft de afgelopen drie jaar tientallen kinderen kunnen steunen. Hartstikke fijn dat we dit kunnen blijven doen dankzij steun van onze gemeente die blijvend wil investeren in sportende kinderen, zegt bestuurslid Kauffman enthousiast." Sinds 1 januari 2015 is er een Jeugdsportfonds in Wijk bij Duurstede. De Stichting Jeugdsportfonds Wijk bij Duurstede is een onderdeel van Jong Wijk in Beweging. In de nieuwe overeenkomst is vastgelegd op welke wijze de Stichting en de gemeente met elkaar samenwerken om het Jeugdsportfonds tot een succes te maken. Het belangrijkste doel van het Jeugdsportfonds is om kinderen van ouders met een lager inkomen te laten sporten. “De norm is van 110% verhoogd naar een inkomen tot 130% van de bijstandsnorm. Zodoende kunnen we een nog grotere groep kinderen een extra kans geven om mee te doen”, legt Brouwer uit.

Doel Jeugdsportfonds

De doelgroep kan aanspraak maken op totaal €225 per kind per jaar. Hiervan kan het lidmaatschap van een sportvereniging worden betaald, evenals de sportbenodigdheden. De aanvragen gaan via intermediairs van het Jeugdsportfonds. De gemeente stelt jaarlijks een bedrag van €18.000 beschikbaar, zodat 90 kinderen hier gebruik van kunnen maken. Brouwer: “Het Jeugdsportfonds heeft meerdere voordelen: het is toegankelijk, het stimuleert kinderen om te gaan sporten en het is goed voor de verenigingen.”

Samenwerking Jeugdsportfonds en Jeugdcultuurfonds

Op 1 januari 2017 zijn landelijk het Jeugdsportfonds en Jeugdcultuurfonds Nederland gefuseerd tot 1 organisatie. Ook de Wijkse stichting heeft op 1 augustus 2017 het onderdeel Jeugdcultuurfonds toegevoegd en heet nu Stichting Jeugdsportfonds en Jeugdcultuurfonds Wijk bij Duurstede. “Door voor beide fondsen de partner te zijn in uitvoering, wordt gekeken naar de behoefte en de wensen van kind en ouder. Per jaar kan gebruik worden gemaakt van of het Jeugdcultuurfonds of het Jeugdsportfonds”, besluit de wethouder.

Gratis nieuwsbrief

Aanmelden of afmelden

De nieuwsbrief wordt dagelijks na 18.00 uur gemaild.
captcha