Gemeente biedt minima voordelige zorgverzekering aan

Wijk bij Duurstede, 27 november 2017. Aan het einde van elk jaar is het mogelijk om een andere zorgverzekering kiezen. Heeft u een minimuminkomen of net iets meer? U kunt dan gebruik maken van de collectieve aanvullende zorgverzekering (CAZ). De gemeente Wijk bij Duurstede biedt deze aan. Wethouder Jeroen Brouwer legt uit: ‘De CAZ is een basis- en een aanvullende zorgverzekering met ruime vergoedingen. De premie is lager dan normaal, omdat de gemeente een deel meebetaalt. Inwoners die rond het minimuminkomen zitten, kunnen hierdoor meer zorgverzekering krijgen, voor minder premie. Het is fijn dat we als gemeente hier iets in kunnen betekenen.’ De Regionale Sociale Dienst Kromme Rijn Heuvelrug (RSD) regelt de CAZ namens de gemeenten Wijk bij Duurstede, Bunnik, De Bilt, Utrechtse Heuvelrug en Zeist.

Kies uit verschillende pakketten

Wie gebruik wil maken van de CAZ, kan uit twee zorgverzekeraars kiezen. Dat zijn de zorgverzekeraars Menzis en DSW. ‘Beide verzekeraars bieden verschillende pakketten aan. Er is een ruime keuze. Onze inwoners kunnen daarom een keuze maken die bij hen past. Zij kunnen zelf bepalen hoe uitgebreid de aanvullende verzekering is. Zo hebben ze dus invloed op hoeveel premie zij gaan betalen,’ aldus wethouder Brouwer. ‘Het is handig om te weten, dat de zorgverzekeraars korting geven op de premie voor de basisverzekering,’ aldus de wethouder. ‘En: Menzis en DSW accepteren nieuwe verzekerden altijd, ook wie minder gezond is.’ In alle aanvullende pakketten is de eigen bijdrage Wmo meeverzekerd. Wilt u de gemeentelijke pakketten vergelijken met alle mogelijke zorgverzekeringen in Nederland? Kijk dan op de website www.gezondverzekerd.nl.

Wilt u zich aanmelden?

Kijk eerst op de website www.gezondverzekerd.nl. Hier kunt u zien of u in aanmerking komt voor de CAZ. Ook kunt u op deze website direct een aanvraag indienen. Wilt u overstappen, maar heeft u moeite met het invullen van het aanvraagformulier? De formulierenbrigade van de RSD helpt u er graag bij! Bel hiervoor met: (030) 692 95 04 of Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. Kijk voor meer informatie op de website van de RSD.

Gratis nieuwsbrief

Aanmelden of afmelden

De nieuwsbrief wordt dagelijks na 18.00 uur gemaild.
captcha