Oproep: welke organisatie verdient de Vrijwilligersprijs 2017?

Wijk bij Duurstede, 10 november 2017. Jaarlijks reikt de gemeente Wijk bij Duurstede samen met Stichting Binding de Wijkse Vrijwilligersprijs uit. Dit keer iets later dan gebruikelijk, namelijk op woensdag 31 januari 2018 in het Calypso Theater tijdens een feestelijke bijeenkomst. Het streven is om dan meer mensen te trekken dan in de toch al drukke decembermaand. Het is de vijftiende keer dat de prijs wordt uitgereikt. Met de bijeenkomst en de prijsuitreiking willen de gemeente en Stichting Binding hun waardering tonen aan de vele vrijwilligers die zich in Wijk bij Duurstede, Cothen en Langbroek inzetten voor een ander. Vrijwilligers zijn namelijk onmisbaar.

Organisaties of verenigingen kunnen genomineerd worden

Wethouder Wil Kosterman: ‘Het is niet de bedoeling om één vrijwilliger in het zonnetje te zetten. Maar juist vrijwilligersorganisaties of verenigingen. Dus bent u van een vrijwilligersorganisatie of vereniging, of kent u een organisatie/vereniging, die op een positieve wijze in het nieuws is gekomen? Bijvoorbeeld door het leveren van een uitzonderlijke prestatie, het winnen van een bijzondere prijs, noem maar op. Dan kunt u deze in het zonnetje zetten door de organisatie te nomineren voor de Vrijwilligersprijs.’

Nomineren kan tot uiterlijk 4 december aanstaande

Dit kan door het aanmeldformulier in te vullen, dat vanaf woensdag 15 november a.s. op de website van de gemeente staat. Op dit aanmeldformulier vermeldt u de organisatie of vereniging die volgens u in aanmerking komt voor de Vrijwilligersprijs 2017 en waarom.

Uiteindelijk worden 12 organisaties genomineerd

Een deskundige jury die bestaat uit inwoners en professionals zal een winnaar aanwijzen. De genomineerden worden beoordeeld op onder andere: de bijdragen aan de lokale samenleving, doelgerichtheid, bereik, verbindende/stimulerende factor, hoe vernieuwend ze zijn en de toekomstbestendigheid. De genomineerde organisaties worden tijdig van hun nominatie op de hoogte gebracht. De bekendmaking van de winnaars vindt plaats tijdens een feestelijke bijeenkomst in het Calypso Theater op woensdag 31 januari om 19.30 uur. De winnende organisatie ontvangt € 1.000. Daarnaast wordt er een aanmoedigingsprijs uitgeloofd van € 250.

Vragen?

Met vragen kunt u terecht bij mevrouw Jolien den Hartog Zij is bereikbaar via telefoonnummer 0343-595538 of Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

Gratis nieuwsbrief

Aanmelden of afmelden

De nieuwsbrief wordt dagelijks na 18.00 uur gemaild.
captcha