Wijk bij Duurstede, 5 november 2017. Op verschillende plekken in de gemeente staken gisteren vrijwilligers de handen uit de mouwen t.b.v de jaarlijkse natuurwerkdag.

Wilgen knotten

Onder leiding van de Vereniging Natuur en Milieu/IVN-afd. Wijk bij Duurstede knotten ruim 20 vrijwilligers, jong en oud, wilgen bij Hofstede Het Wolvengat aan de Langbroekerdijk in Overlangbroek.

Sleedoornpage

Om de Sleedoornpage te helpen werd door 13 vrijwilligers in Overlangbroek braam, hop en houtige opslag verwijderd en de sleedoorns afgezet. De zeldzame vlinder sleedoornpage komt hier nog voor en heeft jonge sleedoorn nodig om te overleven. Op een houtvuurtje maakten de boswachters de snert warm die tijdens de lunch werd uitgedeeld.

Tunneloven

Met fraai weer waren een 12-tal bewoners olv Paul Soetenbroek druk in de weer met schoppen, kruiwagens en palen om de boomspiegels van de Tunneloven (zijde van het Palet) te verbeteren en een minder armoedig aanzien te geven. De werkzaamheden bestonden uit het vergroten van de ruimte rondom de bomen, de bovengrond verwijderen en opvullen met tuinaarde. Nadat dit gedaan was werden er bloembolletjes in de aarde gestopt en Lavendel geplant. Het resultaat was direct zichtbaar en Paul hoopt dat deze eerste aanzet naar een groene en gezonde wijk navolging krijgt. Meer foto's zijn te zien in het fotoarchief.

Gratis nieuwsbrief

Aanmelden of afmelden

De nieuwsbrief wordt dagelijks na 18.00 uur gemaild.
captcha