Wijk bij Duurstede, 4 oktober 2020. Zorgt u intensief voor een ander? Is er iemand in uw omgeving (een familielid, vriend of buur) voor wie uw (onbetaalde) hulp onmisbaar is? Zorgen voor een ander: u doet het gewoon. En dat is mooi. Als mantelzorger bent u veel belangrijker dan u zelf misschien denkt. De Gemeente Wijk bij Duurstede en het Steunpunt Mantelzorg van Stichting Binding willen u graag waarderen voor het belangrijke werk dat u verricht.

Wijkse Klanten SpaarPas

De mantelzorgwaardering is een spaartegoed op de Wijkse Klanten SpaarPas. Met dit spaartegoed kunt u bij de aangesloten winkeliers allerlei producten in de gemeente Wijk bij Duurstede kopen. Kijk voor meer informatie over deelnemende winkels op www.klantenspaarpas.nl.

Mantelzorg

Onder mantelzorg verstaan wij onbetaalde zorg voor een familielid, vriend of buur die langdurig ziek, gehandicapt of hulpbehoevend is. En dat voor gemiddeld 8 uur per week en ten minste 3 maanden lang. In de praktijk zien wij dat elke vorm van mantelzorg anders is. In sommige periodes is mantelzorgen weer intensiever dan anders.

Speciale aandacht voor jonge mantelzorgers

We willen in het bijzonder aandacht vragen voor de jonge mantelzorgers. Dit zijn kinderen en jongeren tot en met 24 jaar die opgroeien met een ouder, broer, zus, opa of oma die langdurig ziek, gehandicapt of hulpbehoevend is. We willen alle jonge mantelzorgers oproepen de mantelzorgwaardering aan te vragen.

Aanvragen mantelzorgwaardering

Voor de mantelzorgwaardering is het nodig dat degene die de zorg ontvangt in de gemeente Wijk bij Duurstede woont. Daarnaast moeten de mantelzorgers zich elk jaar opnieuw aanmelden voor de waardering. Zo houden wij onze administratie op orde. Aanvragen van de mantelzorgwaardering kunt u doen door een mail te sturen naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. U kunt ook bellen met Stichting Binding: (0343-473070). Aanvragen van de mantelzorgwaardering kan tot 1 november 2020.

Punten op de Wijkse Klanten SpaarPas

Op 10 November 2020 zetten we de punten op de Wijkse KlantenSpaarPas van de mantelzorgers die de waardering aangevraagd hebben. De opwaardering van uw punten wordt pas zichtbaar als u na 10 november 2020 een aankoop doet met uw pas.

Meer informatie

Kijk voor meer info op deze website.

Gratis nieuwsbrief

Aanmelden of afmelden

De nieuwsbrief wordt dagelijks na 18.00 uur gemaild.
captcha