Wijk bij Duurstede, 20 september 2020. Binnen scouting is de missie de wereld een beetje beter achter te laten dan dat dat je hem aantrof. Dit sluit natuurlijk mooi aan bij het idee achter de World Clean-up day en bij het gedachtengoed van “de schone rivieren” . Wekelijks spelen, leren en varen de scouts op de dode arm van de rivier. Hier zien ze regelmatig dat er afval achterblijft, maar ook dat er afval aanspoelt op de oevers. Elke week proberen de scouts dan ook het afval dat ze tegenkomen mee te nemen, maar dat is helaas niet genoeg om de oevers van de dode arm opgeruimd te houden.

Afgelopen zaterdag trokken de scouts van de SeaLions in hun eigen speltak eropuit om de oevers van de dode arm op te ruimen. Vanaf ongeveer tien uur tot ongeveer half vijf hebben de leden tussen de zeven en achttien jaar met hun staf het zwerfvuil op de strandjes opgeruimd. In totaal hebben zij 110 kilo afval weten te verzamelen. Als dat was blijven liggen, had dat voor veel dieren een vervelende dood kunnen betekenen, en nog meer als dit afval met hoogwater was mee-gestroomd en zich verder had verspreid langs de oevers en richting de zee en oceanen. De kinderen troffen de vreemdste dingen aan; naast flesjes, plastic tassen en blikjes troffen ze slippers, regenlaarzen, babykleertjes, een kussen en een luchtbed aan.

De leden hopen door dit samen te doen en te blijven doen andere mensen te motiveren en te inspireren om mee te helpen zwerfafval op te ruimen. Ze hopen dat rondslingerend afval tot een verleden gaat behoren. Dan kunnen we blijven genieten van de mooie omgeving van Wijk bij Duurstede.

Uiteraard zult u begrijpen dat de vrijwilligers van Scouting SeaLions onwijs trots is op hun leden. Zij hebben zaterdag wel bewezen dat ze de wereld een stukje mooier hebben achter gelaten dat dat ze hem hebben aangetroffen.

Gratis nieuwsbrief

Aanmelden of afmelden

De nieuwsbrief wordt dagelijks na 18.00 uur gemaild.
captcha