Wijk bij Duurstede, 7 september 2020. Op zaterdag 19 september a.s. vindt de World Cleanup Day plaats. De werkgroep Opgeruimd Wijk van Vereniging Natuur en Milieu, IVN afdeling Wijk bij Duurstede nodigt u uit om samen de handen uit de mouwen te steken.

Werkgroep Opgeruimd Wijk

De werkgroep bestaat inmiddels uit ruim 55 vrijwilligers die het hele jaar een stukje van hun eigen woonomgeving vrij houden van zwerfvuil. Tijdens de World Cleanup Day gaan we vooral op de andere plekken in Wijk bij Duurstede aan de slag, zodat Wijk weer schoner wordt. Schone Rivieren Dit keer richten we ons niet alleen op de bebouwde kom. Onder de vlag van Schone Rivieren gaan we ook aan de slag langs de Lek. Dit vormt een opstapje voor activiteiten tussen 15 okt – 15 nov van dit jaar. We gaan dan meewerken aan onderzoek om het afval langs de rivieren in Nederland beter in kaart te brengen. Heeft u interesse om daaraan mee te werken, dan kunt u op deze dag proeven of dat wat voor u is.

Start en afsluiting

Deelnemers verzamelen vanaf 9:30 uur bij de Gemeentewerf (Middelweg Oost 1). Na de koffie of thee en uitleg over de verdere activiteiten gaan we rond 10:15 uur naar de verschillende locaties. De werkgroep zorgt voor grijpstokken, zakken, ringen, hesjes en afvoer van het afval. Het is handig als u op de fiets komt, want niet alle locaties liggen op loopafstand van de Gemeentewerf.

Doet u mee?

Dan bent u van harte welkom vanaf 9:30 uur op de Gemeentewerf. Om 12:30 uur sluiten we gezamenlijk af met een lunch. Aanmelden en informatie kan per e-mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of via de actiepagina op WorldCleanupDay.nl. Heeft u de smaak te pakken gekregen en wilt u ook het jaar door een eigen stukje Wijk bij Duurstede vrij houden van zwerfvuil, dan kunt u zich op deze dag hiervoor aanmelden. Heeft u vragen of wilt u zich nu al hiervoor aanmelden, stuur dan een mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

Gratis nieuwsbrief

Aanmelden of afmelden

De nieuwsbrief wordt dagelijks na 18.00 uur gemaild.
captcha