Wijk bij Duurstede, 27 augustus 2020. Voedselbanken Nederland heeft met het hoofdkantoor van Albert Heijn de afspraak gemaakt dat in de laatste week van augustus er in honderden AH supermarkten inzamelacties gehouden gaan worden.

Lokaal

Daarom zal op zaterdag 29 augustus a.s. de Voedselbank Kromme Rijn aanwezig zijn bij zowel Albert Heijn Steenstraat als Albert Heijn De Horden. In samenwerking met de Lionsclub Levefanum wordt tussen 09.30 en 17.00 uur door een aantal vrijwilligers, van zowel de Voedselbank als van de Lionsclub, aan iedere klant gevraagd om wat extra artikelen te kopen, die vervolgens gedoneerd worden aan de Voedselbank. Om te bepalen om welke producten het gaat, wordt er aan de klanten een lijstje verstrekt, waarop exact aangegeven staat aan welke artikelen de Voedselbank dringend behoefte heeft.

Toename cliënten door Coronavirus

Door het Coronavirus is het aantal cliënten bij de meeste Voedselbanken flink toegenomen. Zo ook bij de Voedselbank Kromme Rijn, die inmiddels bijna 80 huishoudens in onze regio helpt. En omdat helaas de verwachting is dat het aantal werkelozen verder zal toenemen, is de kans groot dat er nog meer mensen gebruik zullen moeten maken van de Voedselbank. Het belang van dit soort inzamelacties is dan ook nog nooit zo groot geweest!

Wijkse Lionsclub 

In onze regio zijn circa 60 vrijwilligers actief om ervoor te zorgen dat er iedere week voedselpakketten leverbaar zijn voor de klanten van de Voedselbank. De Wijkse Lionsclub Levefanum, die zich inzet voor meerdere goede doelen, heeft aangeboden om deze inzamelactie te ondersteunen. Een aantal van hun leden zal dan ook a.s. zaterdag bij de AH vestigingen helpen bij deze inzameling.

Afhankelijk

De Voedselbank Kromme Rijn is afhankelijk van haar vrijwilligers, leveranciers die gratis producten leveren én van de steun van de bevolking. Daarom organiseert de Voedselbank dit soort acties, omdat de voorraad van bepaalde producten nog al eens tekort schiet. Dit geldt met name voor langer houdbare artikelen.

Gratis nieuwsbrief

Aanmelden of afmelden

De nieuwsbrief wordt dagelijks na 18.00 uur gemaild.
captcha