Wijk bij Duurstede, 30 juni 2020. In stiltetuin De Kloosterhof, achter de voormalige pastorie naast de katholieke kerk, is een nieuw informatiebord geplaatst over historische gebeurtenissen op deze plek, dertien eeuwen geleden, toen Wijk bij Duurstede nog Dorestad heette.

De Rijn

De Rijn stroomde hier. Willibrord en Bonifatius, grondleggers van het christendom in Nederland, kwamen hier aan land en staan in gebrandschilderde ramen afgebeeld in de kerk en te zien in De Kloosterhof. Het gebied tussen de Noordzee en Dorestad was een moerasachtig veengebied. Dorestad was een handelsknooppunt in Noordwest Europa met een langgerekte haven.

Laatste reis

Maakte Bonifatius zijn laatste reis langs Dorestad naar Friesland, de route van Friesland naar Santiago de Compostella in Spanje gaat tegenwoordig in omgekeerde richting langs Wijk bij Duurstede. Bij de ingang van de Mariakapel is dan ook onlangs een Jacobsschelp aangebracht met de tekst Camino de Santiago, de weg naar Santiago.

Kloosterhof

De Kloosterhof is vrij toegankelijk van zonsopgang tot zonsondergang voor een moment van verwondering, bezinning of gebed. Een uniek historisch stukje van Wijk bij Duurstede waar je zo aan voorbijloopt. Ingang: rechts van Klooster Leuterstaat 37. Meer info op www.johannesdedoper.net/kloosterhof en in een folder in de Mariakapel, open van 9.00 tot 17.00 uur.

Gratis nieuwsbrief

Aanmelden of afmelden

De nieuwsbrief wordt dagelijks na 18.00 uur gemaild.
captcha