Wijk bij Duurstede, 18 mei 2020. Tafeltje Dekje levert warme maaltijden aan de kwetsbare bewoners van de gemeente Wijk bij Duurstede. De Maaltijdservice Kromme Rijnstreek dienst gaat ook juist in deze coronatijd door. De rijders en lopers van Tafeltje Dekje in Wijk, Cothen en Langbroek gaan elke werkdag rond twaalf uur op pad om warme maaltijden rond te brengen. Zij blijven dit trouw doen, met inachtneming van de voorgeschreven richtlijnen.

Leuke afleiding

Juist nu is de komst van de rijder van Tafeltje Dekje voor veel ouderen een welkome onderbreking van de dag. De senioren vrijwilligers kennen de bezorgadressen en de thuiswonende zelfstandige ouderen als de beste. Een van hen hoorde dat mevrouw Riedijk 100 jaar werd afgelopen zondag 17 mei. 'Daar willen we speciaal aandacht aan geven', vertelde Ton Callaars, vrijwillige coördinator Tafeltje Dekje. Het verhield een aantal vrijwilligers en Martine de Witte van de maaltijdservice, niet ervan dat het een vrije zondag was. Zij wilden samen mevrouw Riedijk verrassen en in het zonnetje zetten.

Gefeliciteerd

Met een bos bloemen en een doosje chocolaatjes belden zij in de ochtend om 11.00 uur aan. Namens alle vrijwilligers wensen wij mevrouw Riedijk een goede gezondheid en nog vele jaren toe! Wilt u informatie over de maaltijdservice, dan kunt u Martine altijd bellen op telefoonnummer 06-12538531. Juist ook in deze periode.

Gratis nieuwsbrief

Aanmelden of afmelden

De nieuwsbrief wordt dagelijks na 18.00 uur gemaild.
captcha