Wijk bij Duurstede, 15 maart 2020. Het Coronavirus is volop in het nieuws en vrijwel alle bedrijven en organisaties hebben maatregelen afgekondigd. Uiteraard is ook de Wijkse Dienst bezig hoe te handelen in deze bijzondere situatie. Vanzelfsprekend is de gezondheid van onze medewerkers en clienten de allereerste en belangrijkste prioriteit voor de Wijkse Dienst. Tegelijkertijd beseffen we ook dat onze dienst voor veel van onze klanten een heel belangrijke schakel is in hun mobiliteit en zelfstandigheid. We willend dan ook een afgewogen en duidelijk beleid voeren.

Beleid

Onze belangrijkste bron van informatie zijn het RIVM en de Nederlandse overheid. De maatregelen van het RIVM zijn vooral gericht op persoonlijke hygiene, het voorkomen van fysiek contact en het vermijden van grote groepen of evenementen. De Wijkse Dienst heeft al gereageerd door het beschikbaar stellen van desinfecterende zeep en papieren handdoeken. We vragen jullie begrip dat we voorlopig geen handen schudden. De overheid heeft op dit moment het openbaar vervoer niet stilgelegd. Om die reden wil ook de Wijkse Dienst haar vervoer blijven aanbieden.

Maatregelen

We hebben de komende tijd 1 auto rijden. Daarnaast nemen we de volgende maatregelen:

  • Maximaal 1 passagier per rit
  • Maximaal 3 personen tegelijkertijd op het kantoor

De Wijkse Dienst is een vrijwilligersorganisatie. Chauffeurs en kantoorpersoneel maken dus zelf een afweging of ze wel of niet aanwezig zijn. We hebben op dit moment echter voldoende mensen om onze dienst operationeel te houden. We hopen hiermee duidelijkheid te geven. Mocht de situatie veranderen of de overheid aanvullende maatregelen afkondigen, dan zullen wij hier uiteraard naar handelen en jullie op de hoogte stellen. De Wijkse Dienst Karel de Grotestraat 61 (oude bieb) 3962 CK Wijk bij Duurstede telefoon: 06 23083043.

Gratis nieuwsbrief

Aanmelden of afmelden

De nieuwsbrief wordt dagelijks na 18.00 uur gemaild.
captcha