Wijk bij Duurstede, 27 februari 2020. Verschillende autobedrijven in de gemeente Wijk bij Duurstede kregen laatst een controle. Dat deden de gemeente, politie, Omgevingsdienst Regio Utrecht, Stedin en het Verzekeringsbureau Voertuigcriminaliteit samen. De controle was op dinsdag 18 februari 2020. Hierbij keken de controleurs vanuit hun eigen vakgebied naar verschillende onderwerpen. Voorbeelden hiervan zijn de naleving van milieu- en bouwvoorschriften. Ook letten zij op het gebruik van elektriciteit en mogelijke voertuigcriminaliteit.

Dit zijn de resultaten van de controles

De controleurs vonden bij twee bedrijven auto-onderdelen die van diefstal afkomstig waren. Daarnaast stelde de Omgevingsdienst Regio Utrecht een aantal milieuovertredingen vast. Burgemeester Iris Meerts geeft aan: ‘De controles zijn niet voor niets. Ondermijning, dus georganiseerde criminaliteit, accepteren we niet. We pakken dit samen met onze veiligheidspartners, verschillende organisaties en andere regiogemeenten aan. Daarvoor organiseren we allerlei acties. Deze controle was er een van. Vorige week hielden we een avond over ondermijning. Bij die avond kregen bewoners en ondernemers van het buitengebied hierover informatie.’

Samen ondermijnende criminaliteit voorkomen

De gezamenlijke controles maken deel uit van het Integraal Veiligheidsplan Heuvelrug (IVP) 2019-2022. Hierin staan afspraken die de deelnemende gemeenten*), de politie en het Openbaar Ministerie samen maakten. Die afspraken gaan over de aanpak van ondermijnende criminaliteit. Belangrijk hierbij is de controle of de bedrijven voldoen aan de geldende wet- en regelgeving. De gemeenten werken door actieve controles mee aan een veilig ondernemersklimaat. Eventuele misstanden pakken zij altijd aan. De gemeente Wijk bij Duurstede controleerde vorig jaar september voor het eerst samen met de andere organisaties autobedrijven.

Gratis nieuwsbrief

Aanmelden of afmelden

De nieuwsbrief wordt dagelijks na 18.00 uur gemaild.
captcha