Wijk bij Duurstede, 8 februari 2020. Het project Verbonden Buurt is genomineerd voor een prijs en middels een heuse stemronde kan een hoofdprijs in de wacht worden gesleept. Projectbedenker Eric Harmsen legt : ‘Met enige trots kunnen we zeggen dat het project Verbonden Buurt genomineerd is voor de Help Nederland Vooruit prijs! En we hebben nu de hulp nodig van zoveel mogelijk mensen. Onze vraag: stem op ons! De Helpend Nederland prijs blijkt gewonnen te kunnen worden door een stemronde te winnen. Verbonden Buurt is nu genomineerd en iedereen kan op het project stemmen door te gaan naar deze website. Harmsen: ‘Vul je naam en mailadres in en bevestig je stem via klikken op een links die je krijgt toegestuurd. Heel simpel dus. Het project met de meeste stemmen wint, dus stem op ons!

Eenzaamheid bestrijden

Verbonden Buurt is een project waarmee Stichting Binding begonnen is en het uitgangspunt is dat Buren Buren helpen. Projectleidster Gerda van Berkel: ‘In de buurt, dicht bij mensen gaan we aan de slag om eenzaamheid te bestrijden. Dat door mensen samen te brengen, het project draait bijna volledig op vrijwilligers. Het initiatief voor Verbonden Buurt kwam vanuit vrijwilligers, het projectplan werd geschreven door een vrijwilliger en nu zijn we aan de slag gegaan met een groep vrijwilligers. Recent startte het project met het opzetten van een Burenteam in Cothen en De Engk. Van Berkel: ‘uiteindelijk willen we in elke wijk een burenteam. Maar we gaan stap voor stap en zijn nu in De Engk en Cothen begonnen. De eerste helpers boden zich al aan, maar mensen die willen helpen om hun buurt nog fijner te maken blijven welkom.’

Meer weten?

Kijk voor meer info over Verbonden Buurt op deze website. Voor vragen, neem gerust contact met ons op: mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of bel naar Stichting Binding en vraag naar Gerda van Berkel, telefoonnummer 0343-473070.

Gratis nieuwsbrief

Aanmelden of afmelden

De nieuwsbrief wordt dagelijks na 18.00 uur gemaild.
captcha