Wijk bij Duurstede, 4 februari 2020. De gemeente Wijk bij Duurstede is net gestart met de aanpak van snippergrond. Snippergrond is een stuk gemeentegrond dat inwoners gebruiken, zonder dat er afspraken over zijn met de gemeente. Gebruikt u snippergrond? Of wilt u een stukje gemeentegrond naast uw huis kopen? De kans bestaat, dat dat kan. De grondprijs is tot en met 2021 goedkoper te koop: € 70/m², kosten koper. Wie snippergrond wil kopen, vult hiervoor het aanvraagformulier in op de website.

Geen ongelijkheid meer in dezelfde straat

Wethouder Hans Marchal vindt dat de tijdelijke grondprijs veel oplost: ‘Ik ben blij dat we verscheidene inwoners nu deze lage grondprijs kunnen bieden. Zij kunnen voor een mooie prijs eigenaar worden van wat meer grond. Voor de gemeente komt er meer duidelijkheid welke grond we nog moeten beheren. Maar wat belangrijker is: de nieuwe afspraken geven duidelijkheid over wie wel of niet gemeentegrond kan kopen. Dat voorkomt scheve gezichten in een buurt. Nu gebruiken inwoners soms grond zonder contract met ons. Hun buren doen dat niet. Die ongelijkheid is straks verdwenen.’

Planning uitvoeringstraject

Op 10 december 2019 stemde het college van burgemeester en wethouders met een nieuw snippergrondbeleid. Het project Snippergrond duurt twee jaar. In 2020 behandelt de gemeente snippergrond in Wijk bij Duurstede (stad). In 2021 volgen de dorpen Cothen en Langbroek. Wie zonder afspraken nu gemeentegrond gebruikt, kan een brief van de gemeente verwachten. Hierna volgen gesprekken om duidelijkheid te krijgen. Meer informatie over het beleid en de link naar het aanvraagformulier staat op de website. Voor het invullen van het aanvraagformulier heeft u uw DigiD nodig.

Heeft u vragen over het gebruik of het kopen van gemeentegrond?

Neem dan contact op met een van de projectmedewerkers snippergrond. U bereikt ze via het algemene telefoonnummer (0343) 595 595. Of stuur hen een bericht via het formulier op.

Gratis nieuwsbrief

Aanmelden of afmelden

De nieuwsbrief wordt dagelijks na 18.00 uur gemaild.
captcha