Wijk bij Duurstede, 21 januari 2020. Wat kan anders in uw buurt, dorp of stad? Wat mag zo blijven of wilt u beschermen? De antwoorden op deze vragen staan straks in de Omgevingsvisie stedelijk gebied. Deze keuzes voor de toekomst (10 tot 20 jaar) gaan over de leefomgeving. Dit is de openbare ruimte waarin we wonen, werken, elkaar ontmoeten en recreëren.

Help mee via een vragenlijst of meedenksessie

Wethouder Hans Marchal legt uit: ‘We vragen onze inwoners en ondernemers om mee te helpen bij het maken van de Omgevingsvisie stedelijk gebied. Daardoor kunnen we straks goede keuzes maken. Deze week ontvangen alle huishoudens in onze gemeente een flyer. Hierin staat uitleg over de Omgevingsvisie stedelijk gebied. Ook staat er de uitnodiging in om ons te helpen. Dat kan op twee manieren: door online een vragenlijst in te vullen of door mee te doen aan een meedenksessie. Voor elke kern is er een meedenksessie. Het is fijn als zoveel mogelijk inwoners en ondernemers hun steentje bijdragen aan het maken van de Omgevingsvisie stedelijk gebied. Voor het buitengebied hebben we samen met de gemeenten Houten en Bunnik sinds 2018 een omgevingsvisie.’

Via de website naar de vragenlijst of aanmelding meedenksessies

Door deze website te openen, verschijnen twee rode ‘knoppen’ in beeld. Klik op de ene knop om de vragenlijst te starten. Het invullen van de vragenlijst kost ongeveer 10 minuten. U kunt hem tot 9 februari 2020 invullen. Via de andere knop kunt u zich aanmelden voor één van de drie meedenksessies.

In elke kern is een meedenksessie

Wilt u liever met een aantal mensen in gesprek? Dat kan in groepjes, bij de meedenksessie voor uw stad of dorp. De eerste is op 29 januari voor Cothen. Daarna volgt op 3 februari die voor Wijk bij Duurstede. Op 6 februari is Langbroek aan de beurt. De sessies starten om 19.30 uur en duren tot uiterlijk 22.00 uur. Op www.omgevingsvisiewijkbijduurstede.nl staat wanneer u zich hiervoor kunt aanmelden. Op onze website www.wijkbijduurstede.nl staat bij de nieuwsberichten ook informatie over deze omgevingsvisie. De oranje knoppen eronder leiden gelijk naar de vragenlijst of de aanmelding voor een meedenksessie.

Afgelopen week sprak de gemeente met inwoners op straat

Verscheidene inwoners in Cothen, Langbroek en Wijk bij Duurstede troffen toen iemand, die namens de gemeente vragen stelde. Die gesprekken leverden bruikbare informatie op. De meningen en tips van deze inwoners gebruikt de gemeente ook. Zo helpen veel inwoners mee om te bepalen wat er in de Omgevingsvisie stedelijk gebied komt te staan.

Gratis nieuwsbrief

Aanmelden of afmelden

De nieuwsbrief wordt dagelijks na 18.00 uur gemaild.
captcha