Cothen/Langbroek, 9 september 2019. Dit jaar viel de Nationale Ziekendag op zondag 8 september en in het kader daarvan organiseerde de Zonnebloem Cothen/Langbroek op zaterdag 7 september voor haar gasten de Nationale ‘Zonnedag’. De dag daarvoor waren door het Bestuur bloemetjes gebracht bij alle, hen bekende, zieken in Cothen en Langbroek om even te laten weten, dat ze hen niet vergeten.

Zaterdagmiddag stroomde de zaal van Verenigingsgebouw Excelsior vol met gasten en vrijwilligers. Namens de kerken waren ds. Steinvoort en mw. Yvonne Janssen uitgenodigd om het officiële gedeelte, de bezinning, te begeleiden. Het thema van deze Zonnedag was ‘Geen zee te hoog’. De zaal was prachtig versierd met echte zonnebloemen en op de tafels stonden schalen met echte én chocolade schelpen…! Ook was er voor iedere gast een mooi uitgevoerd programma, dat helemaal in het teken stond van strand, zee en schelpen.

Voorzitter Wim Groot Jebbink heette iedereen welkom, inclusief het shantykoor De Driemasters uit Driebergen, die, zoals hij zei, na de pauze het roer over zouden nemen. Er waren prachtige gedichten, voorgelezen door Trudy Zomer en Janny van Eldik. De schriftlezing werd door ds. Steinvoort en het ritueel voor de zieken werd door Yvonne Janssen gedaan. Het was een programma om stil van te worden…..

Die stilte werd na de pauze vrolijk doorbroken door de zeemansliederen van De Driemasters, die onder begeleiding van gitaar en accordeon met veel plezier werden gezongen. De liederen werden leuk ingeleid door een Driemaster, die ook contact met de gasten maakte door de zaal in te gaan. Er werd gedanst en zelfs polonaise gelopen, de stemming zat er goed in! Als dank kregen zij ieder een foto van het optreden. Deze was door Janny van Eldik gemaakt en snel laten afdrukken. Dit werd enorm gewaardeerd.

Deze middag werd ook de Vrijwilliger van het Jaar bekend gemaakt en dat is Gerard van Riet. Tot zijn grote verrassing werd hij door de voorzitter naar voren geroepen en in het zonnetje gezet. Voor Gerard is niets teveel, hij staat altijd klaar, dus ‘geen zee te hoog’. En nadat ook de dominee en Yvonne Janssen en onze vaste EHBO’er Marian Koch met bloemen waren bedankt, kwam er een einde aan een mooie Zonnedag! Bekijk meer foto's in het fotoarchief van ditiswijk.nl.

Gratis nieuwsbrief

Aanmelden of afmelden

De nieuwsbrief wordt dagelijks na 18.00 uur gemaild.
captcha