Wijk bij Duurstede, 3 september 2019. Voor het zevende jaar op rij werkt er momenteel een groep mensen met een uitkering in de fruitpluk. Dit fruitteeltproject van de Wijkse Werkplaats is een succes. Hierdoor verdienen werkzoekenden gedurende deze periode een eigen inkomen. Ook doen zij werkervaring op en vergroten de kans op werk. Fruitbedrijf Nell, Fruitbedrijf T. Vernooij B.V. en J.C. Merkens Fruit zijn de bedrijven die meedoen.

Helft deelnemers vindt een baan na dit project

Uit voorgaande jaren blijkt dat na afloop van het project de helft van de deelnemers een baan vindt. “Het is mooi om te merken dat mensen weer zelfvertrouwen krijgen en tegelijk door de opgedane werkervaring sneller werk vinden”, aldus RSD accountmanager Alexandra van Ballestrem. Ook een aantal statushouders werkt in de fruitpluk. Tijdens hun werkzaamheden krijgen zij hulp van andere deelnemers om te oefenen met de Nederlandse taal. Hierdoor vergroten zij hun netwerk.

Grote betrokkenheid van de fruitplukbedrijven

Wethouder Joustra ziet de maatschappelijk betrokkenheid van de bedrijven en is daar blij mee. “Ze bieden mensen zonder werk de kans om aan de slag te gaan. Vanuit de Wijkse Werkplaats zijn de mensen al langere of kortere tijd begeleid om weer terug te keren in het arbeidsproces. De deelnemers hebben een vaste participatiecoach die hen ook bij hun werkplek begeleidt,” aldus de wethouder. “Dit is een van de manieren waarop de Regionale Sociale Dienst met het lokale netwerk samenwerkt. Het is goed dat mensen dichtbij huis een mogelijkheid hebben om te kunnen werken. Wij willen ook zeker volgend jaar weer mensen met een uitkering laten werken in de fruitpluk, “ geeft Joustra enthousiast aan.

Lokale samenwerking

Het fruitteeltproject is een initiatief van de Wijkse Werkplaats, een samenwerkingsverband van verschillende organisaties in Wijk bij Duurstede. Het doel van de samenwerking is werkzoekenden in de gemeente Wijk bij Duurstede zoveel mogelijk te laten meedoen op de arbeidsmarkt. Bedrijven en ondernemers die open staan voor samenwerking met de Wijkse Werkplaats, zijn altijd welkom.

Meer weten over bemiddeling vanuit de Wijkse Werkplaats?

Voor meer informatie over hulp bij het vinden van werk of het vervullen van vacatures, neem contact op met Alexandra Ballestrem: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. van de Wijkse Werkplaats of kijk op www.wijksewerkplaats.nl.

Gratis nieuwsbrief

Aanmelden of afmelden

De nieuwsbrief wordt dagelijks na 18.00 uur gemaild.
captcha