Wijk bij Duurstede, 23 april 2019. Inwoners van de gemeenten Bunnik en Wijk bij Duurstede moeten voor spoedconsulten vanaf 1 juli 2019 in avond/weekend naar Zeist, in de nacht naar Utrecht. Telefoonnummer wijzigt naar 088 130 96 10. Vanaf 1 juli 2019 kunnen patiënten uit de gemeenten Wijk bij Duurstede en Bunnik voor spoedconsulten tijdens avonden, weekenden en feestdagen – op afspraak – terecht op de spoedpost (huisartsenpost) Zeist. Deze post is gevestigd in het Diakonessenhuis Zeist aan de Professor Lorentzlaan 76.

's Nachts naar Utrecht

In de nachten (23.00-08.00 uur) is de post Zeist gesloten en kunnen patiënten voor een spoedconsult terecht op de spoedpost Stad Utrecht. Deze post is gevestigd in het Spoedzorgcentrum van het Diakonessenhuis Utrecht aan de Burgemeester Fockema Andreaelaan 60. De Houtense post was in de nachten altijd al gesloten. Gemiddeld zullen naar verwachting ongeveer 2 patiënten uit Bunnik en Wijk bij Duurstede per nacht voor een consult naar Utrecht komen.

Waarom is voor deze maatregel gekozen?

De maatregel is noodzakelijk om de continuïteit, kwaliteit en veiligheid van zorg te waarborgen. De huisartsenspoedzorg heeft al jaren te kampen met een groot tekort aan gekwalificeerd personeel. De situatie is inmiddels dusdanig dat Primair helaas genoodzaakt is om maatregelen te nemen die ook inwoners treffen, iets wat we lang hebben geprobeerd te voorkomen.

De aanrijtijden van de ambulancedienst veranderen niet. Indien medisch noodzakelijk legt de huisarts een visite af. De aanrijtijden voor visites en de reistijd voor patiënten uit de gemeenten Bunnik en Wijk bij Duurstede naar de posten Zeist en Utrecht vallen binnen de hiervoor gestelde richtlijnen.

Door de consulten te verplaatsen naar de spoedpost in Zeist komt enige ruimte in de bezetting en wordt de zorg voor patiënten die met spoed een huisarts nodig hebben gewaarborgd.

Contactgegevens en openingstijden huisartsenspoedzorg voor inwoners gemeente Wijk bij Duurstede vanaf 1 juli 2019

Een consult op de spoedpost huisartsen kan alleen op afspraak. De spoedpost huisartsen is (buiten kantooruren, ook in de nacht) bereikbaar onder telefoonnummer 088-130 96 10. Na telefonisch contact wordt – indien urgent – een consult, visite of doorverwijzing naar de spoedeisende hulp toegewezen. Voor niet-urgente zorgvragen neemt de patiënt de volgende werkdag contact op met de eigen huisarts.

Tijdens avonden, weekenden en feestdagen kunnen patiënten (alleen op afspraak) voor een spoedconsult terecht op de locatie:

Spoedpost huisartsen Zeist
Professor Lorentzlaan 76
3707 HL Zeist
Telefoonnummer: 088-130 96 10

Openingstijden: maandag t/m vrijdag 17.00 tot 23.00 uur zaterdag en zondag 08.00 tot 23.00 uur. Op deze locatie is ook een dienstapotheek gevestigd die in de weekenden en avonden geopend is. Tussen 23.00 en 08.00 uur vinden spoedconsulten (alleen op afspraak) plaats op de locatie:

Spoedpost huisartsen Stad Utrecht
Burgemeester Fockema Andreaelaan 60
3582 KT Utrecht

Op deze locatie is ook de nachtapotheek gevestigd. Kijk voor meer informatie over de spoedpost huisartsen op de website van Primair HAP of bij veelgestelde vragen. (Bron: Primair Huisartsenposten)

Gratis nieuwsbrief

Aanmelden of afmelden

De nieuwsbrief wordt dagelijks na 18.00 uur gemaild.
captcha