Wijk bij duurstede, 19 april 2019. WijkNogLeuker en de Vereniging Natuur en Milieu Wijk bij Duurstede hebben begin deze week aangegeven uit de projectgroep Zandweg te stappen. Hierover hebben zij een bericht rondgestuurd. Deze twee organisaties menen dat er te weinig voortgang zit in het project. Ook voelen ze zich niet serieus genomen.

De directie en wethouder Marchal hebben het signaal serieus opgepakt

Samen met enkele betrokken ambtenaren spraken zij op 16 april met beide organisaties. Wethouder Hans Marchal vertelt hierover: ‘Naar hun mening vertoont de gemeente niet de nodige inzet voor het project Zandweg. Daar zijn wij het niet mee eens: het project is in volle gang. We werken nu aan de voorbereidingen voor de afgesproken werkzaamheden. Die starten deze zomer. Wel hadden we beter moeten communiceren. Hier hebben we een steek laten vallen.’ WijkNogLeuker en de Vereniging Natuur en Milieu Wijk blijven bij hun besluit uit de projectgroep te gaan. ‘Wij vinden het jammer dat zij niet meer aan het project willen meewerken, maar respecteren hun besluit. Hopelijk vinden we elkaar weer,’ aldus de wethouder. De gemeente heeft inmiddels de projectgroepleden en de bewonerscommissie geïnformeerd over deze ontwikkelingen.

De gemeente pakt drie gebieden langs de Zandweg aan

Dit zijn die gebieden, met een korte uitleg van het werk dat gedaan gaat worden:

  1. De kruising met de Remus en Langbroekseweg wordt veiliger en overzichtelijker voor overstekende fietsers. De bushalte wordt verplaatst richting de rotonde. Er komt een voetpad langs het fietspad richting de Jumbo en Welkoop.
  2. Bij de winkels aan de Zandweg/Steenstraat komt een laad-en-losstrook. Hierdoor verloopt de bevoorrading van de winkels veel soepeler.
  3. De bushalte van de Zandweg gaat naar de Steenstraat, bij de Algemene begraafplaats.

Deze zomer starten de eerste werkzaamheden

De gemeente is nu bezig met de werkvoorbereiding en de technische tekeningen. Als het werk is aanbesteed, volgt rond de zomer de uitvoering. Het wordt òf in juni en juli gedaan, òf in september en oktober. Dat hangt af van de werkvoorbereidingen, zoals het verplaatsen van lantaarnpalen. Ook is de gemeente afhankelijk van wanneer aannemers kunnen starten met het werk. In de tussenliggende tijd gebeurt er wel van alles: er komt een snelheidsmeter met een smiley langs de Zandweg. De zebrapaden zijn deze week zichtbaarder gemaakt.

Uiteindelijk wordt de Zandweg veiliger voor al het verkeer èn mooier

Er komt meer ruimte voor gestalde fietsen. De weg wordt overzichtelijker voor automobilisten. Straks ziet de Zandweg er beter uit door fleuriger, mooier groen. Dit alles gebeurt later. De Zandweg wordt door al deze maatregelen een veilige en fraaie entree naar de binnenstad.

Gratis nieuwsbrief

Aanmelden of afmelden

De nieuwsbrief wordt dagelijks na 18.00 uur gemaild.
captcha