Cothen/LAngbroek, 12 april 2019. Vrouwenkoor Eigen Wijs laat van zich horen De slogan van het koor is: “Wij zingen op onze eigen wijs”. En dat deden ze met verve donderdagochtend 11 april in het verenigingsgebouw van Excelsior te Cothen. De zaal was kleurrijk versierd in paasstijl. Maar ook de 23 zangeressen, pianiste Greetje Eijgendaal en dirigente Grietje Houwink zagen er fleurig uit in hun wit met kobaltblauwe outfit.

Grote opkomst

Maar liefst 70 gasten en vrijwilligers hadden gehoor gegeven aan de uitnodiging. En als zij dachten dat ze onderuitgezakt konden genieten van wat het koor te bieden heeft, dan hadden ze het mis. Want er werden boekjes met meezingliedjes uitgedeeld. Dus niet alleen Eigen Wijs zou van zich laten horen, maar ook de toehoorders. En dat deden ze. Het koor bracht als eerste een paar prachtige nummers ten gehore, waarna de eerste meezingronde startte.

Luisteren en meezingen

Hierdoor ontstond er een afwisseling van luisteren naar prachtige luisterliedjes en vrolijke nummers en samen bekende liedjes zingen. En ja hoor! het publiek zong luidkeels mee. Dit alles onder de bezielende leiding van Grietje Houwink. Ze waagde het zelfs om een canon te laten zingen en dat klonk fantastisch. Het publiek genoot van het luisteren en zingen. En natuurlijk ook van de geheel in paassfeer verzorgde versnaperingen.

Foto als aandenken

De voorzitter, Wim Groot Jebbink, kon alleen maar vol lof over het optreden praten en zei dat het jammer was dat ze geen mannen toelieten, want er zaten toch prachtige mannenstemmen onder het publiek! Hij bedankte het koor voor hun geweldige optreden. Dit keer eens niet met een bloemetje voor de dirigent maar met een foto van het koor die tijdens hun optreden gemaakt was. Ieder koorlid kreeg een foto mee als herinnering aan deze zonnige, muzikale ochtend. Meer foto's staan in het fotoarchief van ditiswijk.nl.

Gratis nieuwsbrief

Aanmelden of afmelden

De nieuwsbrief wordt dagelijks na 18.00 uur gemaild.
captcha