Wijk bij Duurstede, 5 april 2019. Op donderdag 4 april 2019 vond in het Museum Militaire Traditie in Driebergen een bijeenkomst plaats voor de vrijwilligers van het museum. Tijdens deze bijeenkomst reikte burgemeester Poppens een Koninklijke onderscheiding uit aan Joke Bosch-Posse.

Ruim 30 jaren maatschappelijk zeer betrokken in woorden en daden

Mevrouw Bosch-Posse (Joke) wordt benoemd tot Lid in de Orde van Oranje Nassau. Zij krijgt de bijhorende versierselen uitgereikt vanwege haar langdurige en intensieve inspanningen voor de samenleving. Vanaf 1988 maakt zij zich belangeloos bijzonder verdienstelijk voor Stichting Zonnebloem, afdeling Wijk bij Duurstede en voor Museum Militaire Traditie in Driebergen.

Mevrouw Bosch-Posse was medeoprichter en bestuurslid van Stichting Zonnebloem, afdeling Wijk bij Duurstede. Als vrijwilligster binnen de stichting was ze nauw betrokken bij het voorbereiden en organiseren van activiteiten voor de kwetsbare medemens. Ze was gedreven in het zoeken naar nieuwe mogelijkheden en activiteiten voor de doelgroep. Ze verrichtte trouw bezoekwerk en voerde jarenlang de redactie van het lokale blad ‘Zonnestraaltje’.

Bij Museum Militaire Traditie is zij tot op de dag van vandaag spin in het web. Deze organisatie, die geheel draait op vrijwilligers, exposeert over de geschiedenis en tradities van onze strijdkrachten. Het museum besteedt aandacht aan alle krijgsmachtonderdelen sinds 1915 tot vandaag en is onderdeel van de Stichting Collectie Militaire Traditie. Mevrouw Bosch-Posse coördineert de vrijwilligersinzet, runt de receptie, vangt bezoekers op en leidt hen rond. Ze participeert in projecten, zoals ‘Nederland Doet’ en ‘Koningsdag’ en verzorgt maandelijks de faciliteiten voor de veteranenbijeenkomsten. Zij zet zich actief in voor het werven van nieuwe vrijwilligers en weet hen op energieke wijze te motiveren en te stimuleren. Zij is een verbindende schakel binnen het vrijwilligersteam, ook wel de ‘Haarlemmerolie’. Zij is een voorbeeld voor velen.

Gratis nieuwsbrief

Aanmelden of afmelden

De nieuwsbrief wordt dagelijks na 18.00 uur gemaild.
captcha