Wijk bij Duurstede, 7 februari 2019. Jongeren die op zoek zijn naar hun talent, droom, of de eerste stap in hun toekomst, zijn op donderdag 21 februari vanaf 19.00 uur welkom bij de jongerenbijeenkomst in het Revius Wijk bij Duurstede. Wethouder Willem Joustra: “In de geschiedenis van de mensheid is er nog nooit zoveel keuze geweest. Waardoor het heel lastig is om keuzes te maken, dat snap ik. Laat je dus helpen en kom naar het Revius “! Tijdens de bijeenkomst is er plaats om ter plekke met veel partijen in gesprek te gaan over wat je als jongere leuk en belangrijk vindt. De bijeenkomst wordt georganiseerd door het Jongerenwerk van Stichting Binding, de gemeente en de Regionale Sociale Dienst. Zangeres en Dj Juliette Claire opent rond 19.00 uur de bijeenkomst.

Jongeren krijgen hulp met keuzes maken

“Neem de regie in eigen handen en investeer in de toekomst”, zo begint Eno Middelham, jongerenwerker bij Stichting Binding. En hij vervolgt: “Voor veel jongeren is het heel lastig om al onmiddellijk te weten, wat ze willen, wat ze kunnen en dus wat ze gaan worden. Regelmatig zijn er jongeren die na het voortgezet onderwijs niet precies weten welke beroepsopleiding te kiezen. Sommigen maken vervolgens een verkeerde keuze, anderen kiezen helemaal niet. Voor al deze jongeren kan deze bijeenkomst gaan helpen.”

Meedoen aan workshops

Middelham: “Alle jongeren tussen 16 en 27 jaar kunnen gewoon zonder verplichtingen binnen komen lopen. Tijdens de bijeenkomst kunnen jongeren meedoen aan de workshops waarin wordt ingegaan op wie je bent en wat je wilt, maar ook aan een workshop rond netwerken en het vinden van vacatures. Verder is er hulp voor het maken van een CV, kun je een fotoshoot laten doen en is er een informatiemarkt met allerlei organisaties, die jongeren kunnen helpen met het vormgeven van hun toekomst.”

Ouders kunnen ook in gesprek gaan

Tijdens deze avond is er ook ruimte voor ongeruste ouders, die hun zoon of dochter zien vastlopen in het spannende traject naar een keuze voor de toekomst. “Vaak is het lastig voor ouders en kinderen om hier samen over te praten. Voor deze groep ouders is de bijeenkomst ook bedoeld, ook zij kunnen met specialisten in gesprek gaan over wat te doen”, zo sluit Middelham af. Voor meer informatie over de avond: kijk op www.facebook.com/jongerenwijk.

Gratis nieuwsbrief

Aanmelden of afmelden

De nieuwsbrief wordt dagelijks na 18.00 uur gemaild.
captcha