Wijk bij Duurstede, 31 januari 2019. Je moet er maar op komen, een licht en verfrissend biertje brouwen van de naalden van een ex-kerstboom. The Holy Kauw Company uit Wijk bij Duurstede en Lowlander beer vonden elkaar voor dit project zo maakten ze de afgelopen weken vele kilometers om gebruikte kerstbomen op te halen en af te leveren in Cothen. Vandaag was het dan zover om een winterfeest/plukfeest te houden in de Wijkse loods aan de Ossenwaard 7.

Sparsmaak

Tientallen cliƫnten van de Wijkse Loods, vrijwilligers en medewerkers waren van 10 uur 's ochtends tot 3 uur in de middag bezig met het plukken van de takken om de benodigde hoeveelheid dennennaalden te verzamelen voor het brouwen van 72.000 liter bier met zijn subtiele sparsmaak. Buiten stonden Abrona medewerkers de sparren uit te schudden, grote takken te verwijderen, binnen werd aan de werktafels geplukt, geplukt en nog eens geplukt.

De hele kerstboom hergebruikt

Ook al zijn alleen de naalden nodig, Lowlander beer hergebruikt de volledige boom, er worden onderzetters van gemaakt en het hout wordt gebruikt in giftsets. De 600 kilo sparrennaalden benodigd voor de productie van het winterbier, werden in een opperbeste stemming verzameld in grote zwarte zakken aan het eind van de tafel. Buiten was een gezellige opstelling gemaakt met vuurtjes, warme soep, voedzame boterhammen en een Lowlander biertje voor wie er zin in had. De produktie voor dit botanische biertje zal afgerond zijn in september en vanaf oktober 2019 te koop zijn bij de grootgrutters, slijterijen en de webshop van Lowlander-beer. Meer weten over dit project en welke spar er geschikt voor is? Kijk op de website van The Holy Kauw Company of die van Lowlander.  Meer foto's staan in het fotoarchief van ditiswijk.nl.

Gratis nieuwsbrief

Aanmelden of afmelden

De nieuwsbrief wordt dagelijks na 18.00 uur gemaild.
captcha