Wijk bij Duurstede, 16 december 2018. Op zaterdag 15 december 2018 is de presentatie van de nieuwe voertuigen voor de brandweer van de Veiligheidsregio Utrecht, post Wijk bij Duurstede. Dit gebeurt tijdens de jaarlijkse Korpsavond van de vrijwillige brandweer. Burgemeester Poppens: “Het is belangrijk dat onze  brandweer kan werken met goed materiaal. Deze gloednieuwe brandweervoertuigen zijn voorzien van de nieuwste snufjes op het gebied van brandbestrijding en het redden van mensen."

“Het is een Tankautospuit Compact speciaal voor de binnenstad en een natuurbrand bestrijdingsvoertuig 4x4 voor zwaar terrein. Daarnaast zijn deze nieuwe voertuigen ook  geschikt voor scheepvaart brandbestrijding,” geeft postcommandant John Naber enthousiast aan. 

Brandweerlieden ontvangen medaille

Tijdens deze feestelijke bijeenkomst wordt ook een aantal brandweerlieden  in het zonnetje gezet vanwege een jubileum. Het gaat om: E. Verbiest, C. Veerman en M. Dorrestein. Zij krijgen alle drie een medaille. Daarnaast neemt A. Miltenburg afscheid van de post na 33 jaar actief te zijn geweest als vrijwilliger bij de brandweer.

Brandweer is op zoek naar vrijwillig Brandweer Duikers

De brandweer is altijd op zoek naar nieuwe vrijwilligers. Vooral voor het duikteam zijn mensen nodig. Wijk bij Duurstede ligt in een zeer waterrijk gebied, waardoor het duikteam van de brandweer extra belangrijk is. Heeft u interesse mail dan naar postcommandant John Naber, Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

Anton Miltenburg nam afscheid van de post na 33 jaar actief te zijn geweest als vrijwilliger bij de brandweer/foto Ali van Vemde - Wijks Nieuws

Anton Miltenburg nam afscheid van de post na 33 jaar actief te zijn geweest als vrijwilliger bij de brandweer/foto Ali van Vemde - Wijks Nieuws

jubilarissen

Er werden ook diverse diploma's uitgereikt tijdens de korpsavond. Foto: Ali van Vemde - Wijks Nieuws.

Gratis nieuwsbrief

Aanmelden of afmelden

De nieuwsbrief wordt dagelijks na 18.00 uur gemaild.
captcha