Wijk bij Duurstede, 14 december 2018. De samenwerkingsovereenkomsten tussen gemeente en De Wijkse Loods, onderdeel van het zorgbedrijf met de nieuwe overkoepelende naam WijkInContact, en Dit-is-Het zijn verlengd. Ook de komende jaren komt u het Serviceteam Schoon Wijk, onderdeel van Wijk Schoon Gewoon, weer in onze straten tegen. De medewerkers van het Serviceteam zijn blij dat ze nuttig werk doen en veel contact hebben met de Wijkse inwoners. “Dat maakt het extra leuk”, vertelt één van hen.

Werkzaamheden op de kinderboerderij

Op de kinderboerderij blijft u ook de komende jaren Dit-is-Het weer tegenkomen. Wethouders Hans Marchal en Wil Kosterman vinden het een mooie werkplek  voor mensen met afstand tot de arbeidsmarkt of voor hen die werkervaring willen opdoen. “Tegelijkertijd is de kinderboerderij voorzien van enthousiast en gemotiveerd personeel. Zo snijdt het mes aan meerdere kanten”, aldus de wethouders.

“Het werken op de kinderboerderij is heel leuk. Het is fijn om de dieren te verzorgen en om te zien hoe de kinderen met hun opa’s, oma’s of ouders hier van genieten”, vertelt één van de medewerkers. Daan Broeder, eigenaar van Dit-is-Het, voegt hier aan toe dat “de werkzaamheden op de kinderboerderij ook een aanvulling kunnen zijn op de werkzaamheden die de mensen bij hun borduur- en bedrukkingsatelier vervullen. We kunnen hiermee een bredere doelgroep een goede werkplek geven.“

Doorstroomplekken waar inwoners werkervaring kunnen opdoen

Beide werkplekken zijn zogenaamde ‘doorstroomplekken’ waar Wijkse inwoners werkervaring kunnen opdoen. “Zij worden op professionele wijze begeleid”, aldus Henk van Ravenhorst eigenaar van de Wijkse Loods. De gemeente moedigt met deze activiteiten aan dat verschillende groepen uit het sociaal domein een plek in de samenleving hebben. De medewerkers doen nuttig werk en horen er zo weer helemaal ‘bij’. Het sociaal domein met de wetten Wmo, de Jeugdwet en Participatiewet, valt sinds 2015 onder de gemeente.

Meedoen?

Heb je interesse om mee te doen aan het Serviceteam Schoon Wijk, neem dan contact op met de Wijkse Loods: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. Wie interesse heeft om mee te werken op de kinderboerderij kan contact opnemen met Dit-is-Het, arbeid met zorg: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

Gratis nieuwsbrief

Aanmelden of afmelden

De nieuwsbrief wordt dagelijks na 18.00 uur gemaild.
captcha