Wijk bij Duurstede, 29 november 2018. Sinds 2008 wordt er door de overheid (ministerie van VWS) geïnvesteerd in onderwijs, sport en cultuur in het kader van Impuls brede scholen. Vanaf 2012 werd dit uitgebreid met buurtsportcoaches. De budgetten van de overheid en deelfinanciering door de gemeente Wijk bij Duurstede worden de laatste jaren ingezet op sport, bewegen en cultuur met als doel een gezonder leven voor nu en later. In bijna alle gemeentes zijn nu buurtsportcoaches werkzaam, met een uiteenlopend takenpakket; uitvoerend en/of coördinerend, voor verschillende doelgroepen maar allemaal werkzaam op lokaal niveau.

Energie en enthousiasme

Buurtsportcoach Tobias Wijnmaalen is vanaf 2016 werkzaam bij de Stichting Wijksport en heeft met veel energie en enthousiasme een sport- en activiteitenaanbod neergezet waarvoor hij alom gewaardeerd wordt. Tobias: ‘Wat ik wil bereiken is dat sporters jong en oud, plezier hebben in hun sportactiviteiten, ik speel daarop in met uiteenlopende activiteiten met een groot netwerk van (beweeg) professionals, vrijwilligers en sponsoren. Waar anders dan op een van de mooiste sportparken van Nederland kun je dit verwezenlijken? Natuurlijk loop ik binnen het vak van buurtsportcoach tegen uitdagingen aan, doordat ik veel kansen zie en deze benut, heb ik veel op mijn bordje. Gelukkig zien we op sportpark Mariënhoeve dat de organisatie zich goed ontwikkelt en nieuwe evenementen enorm gewaardeerd worden, zowel in als buiten de gemeente. Ook komt er een nieuwe buurtsportcoach- collega bij die meer uitvoerend kan ondersteunen waardoor ik meer ruimte krijg om te verbinden en nieuwe projecten op te zetten.’  

Nieuw beroep

Om het relatief nieuwe beroep van buurtsportcoach een kwaliteitsimpuls te geven, werd er een regionale wedstrijd georganiseerd en vanaf 29 november ook een landelijke. Tobias Wijnmaalen werd verkozen tot winnaar in regio West (Noord Holland, Utrecht en Zuid Holland), o.a. omdat hij zich in een roerige periode met weinig kaders, een nieuwe sportparkmanager, een ontbrekend stichtingsbestuur én een vertrekkende ambtenaar sport, staande heeft weten te houden.
Naast een persoonlijke ontwikkeling heeft hij ook zorggedragen voor het op poten zetten van de organisatie en een netwerk.

Ik ga voor goud!

Tobias: ‘nu er toch grote stappen gezet worden, ga ik ook voor de landelijke prijs. Er zijn filmpjes gemaakt van mij en mijn collega’s (regio Noord, Oost en Zuid) die meedingen. Vanaf 29 november worden deze vertoond op de website sportindebuurt.nl. Ietwat schuchter verzoekt Tobias een voorkeursstem  aan hem te geven.(De link om te stemmen staat onderaan de pagina)

Gratis nieuwsbrief

Aanmelden of afmelden

De nieuwsbrief wordt dagelijks na 18.00 uur gemaild.
captcha