Cothen, 18 november 2018. Op woensdag 28 november organiseren Sunvest en Vernooij-fruit in samenwerking met de gemeente een informatieavond over het voorgenomen Zonnepark in Cothen.

Huidige status van het plan

Op 9 maart 2018 heeft Sunvest een principeverzoek ingediend bij de gemeente voor de aanleg van dit zonnepark. De gemeente heeft gezegd onder voorwaarden akkoord te gaan met de plannen. Die voorwaarden zijn o.a.:

  • het plan moet goed passen in het landschap;
  • inwoners moeten invloed hebben op het plan.

Uitwerking van het initiatief: volgende stappen

Of het zonnepark er ook echt komt, hangt van enkele zaken af. Zo moet o.a. het bestemmingsplan worden veranderd. Op 26 oktober jl. heeft Sunvest daarvoor een verzoek bij de gemeente ingediend. De komende maanden werkt Sunvest haar plan verder uit. Daarbij horen ook de kansen voor planten en dieren in hun natuurlijke omgeving (ecologie). Bij dit inrichtingsplan wil Sunvest ook de inwoners betrekken.

Informatieavond

Er zijn twee informatieavonden voorzien in OBS De Toermalijn, Overrijnseveld 1 in Cothen. U bent van harte welkom op 28 november tussen 19.30 en 21.30 uur. Het uitgewerkte ontwerp presenteren Sunvest vervolgens op een tweede avond, op 16 januari 2019 in de Toermalijn tussen 19.30 en 21.30 uur. Meer informatie kunt u hier downloaden.

Gratis nieuwsbrief

Aanmelden of afmelden

De nieuwsbrief wordt dagelijks na 18.00 uur gemaild.
captcha