Cothen/Langbroek , 10 november 2018. De jaarlijkse Korpsavond van de vrijwillige brandweer van de Veiligheidsregio Utrecht, post Cothen/Langbroek werd vanavond gehouden in de gezellig ingerichte garage van de kazerne. Tijdens deze bijzondere avond reikte burgemeester Poppens ook een Koninklijke onderscheiding uit.

Koninklijke onderscheiding

De Koninklijke onderscheiding, behorend bij het Lidmaatschap in de Orde van Oranje-Nassau, is voor Rob Balk uit Cothen. Ruim 23 jaren zet hij zich in bij brand- en rampenbestrijding in de gemeente en bij het verlenen van regionale bijstand aan andere gemeenten. Rob Balk is bevelvoerder. Als instructeur en provinciaal wedstrijdleider deelt hij zijn grote kennis en expertise rondom brand- en rampenbestrijding met anderen. Zijn vrijwillige activiteiten verricht hij naast zijn professionele werkzaamheden als zelfstandig ondernemer.

Diploma’s en medailles

Naast een Koninklijke onderscheiding worden ook diploma’s en medailles uitgereikt. Erik Vernooij en Mark Vernooij hebben hun opleiding tot chauffeur en pompbediende met succes afgerond en ontvangen hiervoor een diploma. Zij zijn nu nog breder inzetbaar bij incidenten. Als blijk van waardering en erkenning voor trouwe langdurige brandweerdienst, ontvangen de volgende brandweer leden een medaille: Mark van Schaik, Marco van Impelen, Lucién van Leeuwen, Martin van Rossum, Jos Vernooij, Bert Zumbrink, Leon Vernooij, Cees Vernooij en Fred Maijer.

Afscheid van twee brandweerleden en de postcommandant

Tijdens de korpsavond werd op passende wijze afscheid genomen van drie brandweerleden. Fred Maijer en Ad Goes nemen afscheid na respectievelijk 30 en 25 jaar actieve inzet. Veel woorden waren gericht aan vertrekkend Postcommandant Paul van de Mispel hij beëindigd zijn loopbaan bij de vrijwillige brandweer na 33 jaren actieve inzet. Paul droeg het commando over aan Niels Roelofse als nieuwe Postcommandant. 

Gratis nieuwsbrief

Aanmelden of afmelden

De nieuwsbrief wordt dagelijks na 18.00 uur gemaild.
captcha