Wijk bij Duurstede, 1 november 2018. Op dinsdag 22 januari 2019 organiseert de gemeente Wijk bij Duurstede, samen met Stichting Binding voor de zestiende keer de uitreiking van de gemeentelijke Vrijwilligersprijs. Met de bijeenkomst en de prijsuitreiking wil de gemeente haar waardering tonen aan de vele vrijwilligers, die zich in Wijk bij Duurstede, Cothen en Langbroek inzetten voor een ander. Ook dit jaar is de feestelijke bijeenkomst in het Calpyso Theater in Wijk bij Duurstede. “Bijna de helft (48,5 procent) van de bevolking van 15 jaar en ouder gaf in 2017 aan zich minstens één keer per jaar als vrijwilliger te hebben ingezet voor een organisatie of vereniging. Gemiddeld is een vrijwilliger 4,5 uur per week bezig met vrijwilligerswerk. Dat betekent dat er in de gemeente bijna 40.000 uur aan vrijwilligerswerk wordt ingezet!”, geeft wethouder Wil Kosterman enthousiast aan. “Daarnaast zet nog 1 op de 3 mensen zich in als mantelzorger. De waarde hiervan is enorm, zowel sociaal als economisch. Een grote blijk van waardering voor al deze vrijwillige inzet is dan ook zeker op zijn plaats!”

Organisaties of verenigingen kunnen genomineerd worden

Deze prijs is bedoeld om vrijwilligersorganisaties en verenigingen in het zonnetje te zetten. Kent u een organisatie of vereniging die volgens u de prijs verdient, omdat deze zich bijvoorbeeld al jaren inzet voor de Wijkse samenleving? Of bijvoorbeeld een organisatie die een uitzonderlijke prestatie heeft geleverd of werkt met een groot aantal vrijwilligers? Dan kunt u deze organisatie of vereniging nomineren voor de Vrijwilligersprijs 2018.

Nomineren kan tot uiterlijk 5 december aanstaande

Nomineren kan door het aanmeldformulier in te vullen. Dit staat bij de nieuwsberichten op de website van de gemeente Wijk bij Duurstede. Op dit formulier vermeldt u de organisatie of vereniging die volgens u in aanmerking komt voor de Vrijwilligersprijs 2018. Daarnaast vermeldt u de reden waarom u deze organisatie wilt nomineren.

Uiteindelijk worden 12 organisaties genomineerd

Een deskundige jury die bestaat uit inwoners en professionals, wijst een winnaar aan. De genomineerden worden beoordeeld op onder andere: de bijdrage aan de lokale samenleving, doelgerichtheid, bereik, verbindende/stimulerende factor, de mate van vernieuwing en de toekomstbestendigheid. De genomineerde organisaties worden tijdig van hun nominatie op de hoogte gebracht. De bekendmaking van de winnaars is tijdens een feestelijke bijeenkomst in het Calypso Theater op dinsdag 22 januari om 19.30 uur. De winnende organisatie ontvangt € 1.000. Daarnaast worden een tweede prijs, derde prijs en een aanmoedigingsprijs uitgeloofd van € 250. Met vragen kunt u terecht bij Jolien den Hartog Zij is bereikbaar via telefoonnummer 0343- 595595 of Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

Gratis nieuwsbrief

Aanmelden of afmelden

De nieuwsbrief wordt dagelijks na 18.00 uur gemaild.
captcha