Wijk bij Duurstede, 23 juli 2018. Door te bellen naar 0343-572000 kunt u één van de vrijwillige hulpdienst chauffeurs inschakelen. Achter dit telefoonnummer zitten op de maandagochtend en de donderdagochtend van 09.00 – 12.00 uur vrijwilligers van WijkHelpt die u persoonlijk te woord staan.

Hulp vragen

Veel mensen vinden het moeilijk om hulp te vragen, maar wist u dat veel mensen graag een ander helpen willen als ze dat gevraagd wordt? Mocht het u niet lukken om voor vervoer hulp uit uw eigen omgeving te krijgen, dan kunt u uw vraag bij WijkHelpt neerleggen. Veel vervoersvragen gaan over het brengen en ophalen naar de ziekenhuizen.

Vragen beantwoorden

De vrijwillige telefoniste zal met u bespreken of wij uw vraag kunnen beantwoorden en op wat voor een manier. Soms kan de behoefte aan hulp eenmalig zijn, soms kunt u de hulp regelmatig gebruiken. De hulp wordt gegeven door vrijwilligers. Vaak zijn het mensen die bij u in de buurt wonen en een gedeelte van hun tijd willen besteden aan het helpen van een ander. Voor het vervoer richting de ziekenhuizen zijn er vaste kilometer tarieven afgesproken met de vrijwilligers, deze worden u verteld voordat uw reis begint.

Luisterend oor

Er zijn vrijwilligers die bereid zijn mee te gaan naar uw afspraak binnen het ziekenhuis. Zij bieden dan een luisterend oor en/of helpen u de gemaakte afspraken te noteren in de spreekkamer. Ook voor het gezelschap houden, voor de wekelijkse boodschappen, een (rolstoel)wandeling of als u iemand zoekt voor eenvoudige computervragen is WijkHelpt een uitkomst. WijkHelpt is een netwerk van maatschappelijke organisaties, die samen inwoners van de gemeente Wijk bij Duurstede waar mogelijk helpen. Hulp nodig? Bel ons!

Gratis nieuwsbrief

Aanmelden of afmelden

De nieuwsbrief wordt dagelijks na 18.00 uur gemaild.
captcha