Wijk bij Duurstede, 5 juli 2018. Afgelopen maandag werd tijdens de jaarlijkse Haringparty van OKW (OndernemersKring Wijk bij Duurstede) door Wijk in Bedrijf een recordbedrag van € 10.175,- opgehaald tijdens de veiling.

Veiling

Op het zonnige terras van de Veldpoort waren zo’n 130 ondernemers bijeen gekomen om te genieten van de eerste haring in Wijk bij Duurstede. Tijdens de Haringparty organiseerde Wijk in Bedrijf een veiling waar 18 kavels geveild werden. Ondernemers konden bieden op onder andere een weekend rijden in een Jaguar, een whisky proeverij en het traditionele vaatje haring. De kavels waren ter beschikking gesteld door Wijkse ondernemers. Er werd een recordopbrengst opgehaald van € 10.175,- door Wijk in Bedrijf. Dit mooie bedrag zal ook komend jaar weer door Wijk in Bedrijf gebruikt worden voor het organiseren van de WOP stages, de Bedrijfsbeurs en de Wijkse Ondernemersprijs.

Wijk in Bedrijf

Sinds een aantal jaren, hebben de ondernemersvereniging, het onderwijs, de gemeente en stichting Binding op een unieke manier de krachten gebundeld. Dit heeft geresulteerd in een prachtig project; Wijk in Bedrijf. Een project waar leerlingen van het VO mee kunnen lopen in het bedrijfsleven. Waar mensen met afstand tot de arbeidsmarkt volwaardig worden meegenomen en waar het onderwijs meer biedt dan theorie. Jaarlijks doen zo’n 140 ondernemers en 300 leerlingen mee aan Wijk in Bedrijf.

WOP-stage

Wijk in Bedrijf bestaat uit 3 onderdelen: WOP-stage, bedrijfsbeurs en de Wijkse Ondernemersprijs. De snuffelstageweek onder de naam Werk Oriëntatie Project (WOP) wordt jaarlijks georganiseerd voor alle 3e jaars TL-leerlingen. De leerlingen maken gedurende een week kennis met een bedrijf binnen hun gekozen sector richting (Economie, Groen, Techniek, Zorg) om zich zo te oriënteren of de gekozen studierichting bij hen past. Wijk in Bedrijf Hagenaar 1 3961 NP Wijk bij Duurstede E Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. I www.wijkinbedrijf.nl NL88 RABO 0159 8756 17 KvK 41179894

BedrijfsBeurs

Iedere stageweek wordt afgesloten met een Bedrijvenmarkt, waarop de leerlingen een presentatie geven over het bedrijf waar zij hebben stage gelopen. Om het jaar wordt deze Bedrijvenmarkt uitgebreid met een BedrijfsBeurs, waarbij niet alleen stagebedrijven, maar ook alle andere ondernemers uit de gemeente zich kunnen profileren. Bezoekers krijgen zo een goed beeld van wat de directe regio hen te bieden heeft. Ondernemers krijgen op deze manier een goed beeld van het mogelijk arbeidskapitaal waar zij uit kunnen putten voor de invulling van vacatures. Op de BedrijfsBeurs staat het ‘beleven’ van het Wijkse ondernemerschap centraal. Het event is hierdoor voor zowel bezoeker als ondernemer een ervaring.

Wijkse OndernemersPrijs

In februari 2019 zal voor de derde keer de Wijkse OndernemersPrijs worden uitgereikt. Het doel van de Wijkse Ondernemersprijs is de Wijkse Onderneming van het jaar te kiezen om hen zo te belonen voor hun ondernemerschap. Wijk in Bedrijf biedt alles waar deze tijd om vraagt. Samenwerking, verbinden, participatie en maatschappelijk ondernemen. Wij zijn enorm trots op wat er in onze gemeente is bereikt. Juist in een tijd waar we elkaar vaak niet willen zien, geeft Wijk in Bedrijf een ander signaal af.

Gratis nieuwsbrief

Aanmelden of afmelden

De nieuwsbrief wordt dagelijks na 18.00 uur gemaild.
captcha