Warme Markt van de Toekomst over duurzaamheid

Wijk bij Duurstede, 26 mei 2018. Vanmiddag vanaf 13.00 uur kon de consument zich op de Markt laten informeren over duurzaamheid, mobiltieit, afval en recycling, groenbeheer en fairtrade. In opzet is deze markt gelijk aan voorgaande edities, inspelend op een autovrije-markt kon men nu proefritjes met elektrische auto's maken vanaf het Walplantsoen.

Informatie

Op dit matig bezochte evenement presenteerden ongeveer 20 organisaties zich en gaven de bezoeker de nodige info over duurzaamheid. De rode draad bij alle bedrijven is dat het de normaalste zaak van de wereld is om je eigen schone stroom op te wekken en een duurzaam leven te leiden. Die boodschap werd door wethouder duurzaamheid op twee momenten onder de aandacht gebracht.

  • Tesamen met Carolien Kouwenhoven van het Wijks woontheater en Ellen van Ellen Natuurlijk werd de app 'Eerlijk Winkelen' ge├»ntroduceerd, zie eerlijkwinkelen.nl, voor deelnemende winkels uit de gemeente Wijk. Doel van deze app/site is om consumenten de weg te wijzen naar winkels die ofwel fairtrade, biologisch en/of gebruikte producten verkopen.
  • Een tweede moment was de prijsuitreiking aan scholieren die een duurzaam idee uitgewerkt hadden. Een logische eerste stap volgens wethouder Marchal, 'als gemeente willen wij verduurzamen en kijkend in de toekomst moet nu de jeugd er bij betrokken worden'.

Meer foto's van de Markt van de Toekomst staan in het fotoarchief van ditiswijk.nl.

Gratis nieuwsbrief

Aanmelden of afmelden

De nieuwsbrief wordt dagelijks na 18.00 uur gemaild.
captcha