Wethouder Hans Marchal zet de eindsprint in naar finish van glasvezelcampagne

Wijk bij Duurstede, 14 mei 2018. Lars Visscher van Glasvezel buitenaf en wethouder Hans Marchal van Wijk bij Duurstede zetten de eindsprint in naar de finish van de glasvezelcampagne in Kromme Rijnstreek. Met nog ruim een week te gaan, is de spanning te snijden. Wordt de 50 procent behaald of niet? Op dinsdag 22 mei wordt dit duidelijk!

De aanleg van glasvezel in het buitengebied is geen gemakkelijke opgave

Om deze opgave haalbaar te maken, moet minimaal de helft van de bewoners zich hebben aangemeld bij één van de zes dienstaanbieders. Deze staan vermeld op de website www.glasvezelbuitenaf.nl/deelgebied/kromme-rijnstreek.

Hulp bij de keuze van een provider dankzij een website

Gemerkt wordt dat veel mensen het lastig vinden om te kiezen. Welke provider is de beste keuze voor ondernemers in het buitengebied? Welke provider is het meest geschikt bij meer dan drie televisies in huis? De vergelijkingswebsite biedt uitkomst bij het maken van een keuze. Ook de lokale verkopers en ambassadeurs helpen graag. De ambassadeurs organiseren diverse aanmeldavonden verspreid over het gebied. De data van deze informatieavonden en meer informatie zijn te vinden op de website van Glasvezel buitenaf.

Aanmelden moet vóór 22 mei

Op 22 mei wordt besloten of er daadwerkelijk glasvezel wordt aangelegd in het buitengebied van de Kromme Rijnstreek of niet. Meldt 50 procent van de bewoners zich aan? Dan komt er glasvezel. Is het percentage minder, dan is de kans op een snelle internetverbinding met glasvezel verkeken. Hans Marchal hoopt in ieder geval van harte dat glasvezel er komt: ‘Het levert een zeer belangrijke bijdrage aan de leefbaarheid van het buitengebied. Snel internet is de laatste jaren één van de basisbehoeften geworden.’

Gratis nieuwsbrief

Aanmelden of afmelden

De nieuwsbrief wordt dagelijks na 18.00 uur gemaild.
captcha