Verzet als voorbeeld

Wijk bij Duurstede, 7 mei 2018. Was het vorig jaar miezerig weer en koud, dit jaar werd de dodenherdenking met 's zomers weer gehouden. De Stille Tocht startte wederom voor het gemeentehuis, voorafgegaan door Harmonie Concordia, op weg naar het de Algemene begraafplaats. Er werden bloemen gelegd bij de graven van de zeven Britse militairen van de 1st Airborne Divisision en bij het Verzetsmomunent aan de Singel door o.a. wethouders Brouwer en Kosterman.

Herdenkingsbijeenkomst

De Herdenkingsbijeenkomst in de Grote Kerk met welkomstwoord door Jaco Rus, voorzitter Comité Herdenking 4 mei, was indrukwekkend. Wethouder W. Kosterman gaf een beschouwing met als titel 'Verzet als voorbeeld', daarna werd het gedicht gemaakt door Gytha te Nijenhuis voorgedragen door Aukje Boer. Drs. Victor Brilleman gaf met zijn toespraak, 'Zien leidt tot gedenken, gedenken leidt tot doen', speciale aandacht aan Joodse families geboren in Wijk en tijdens de tweede wereldoorlog vermoord.

Stilte

Na het slotwoord door Jaco Rus, speelde Harmonie Concordia Dublin Dances en werd aansluitend op het Marktplein 2 minuten stilte gehouden en twee coupletten van het Wilhelmus gezonden. Daarna werden de kransen gelegd door o.a veteranen, scouting, brandweer en vele andere betrokken organisaties.

Meer foto's staan in het fotoarchief van ditiswijk.nl.

Gratis nieuwsbrief

Aanmelden of afmelden

De nieuwsbrief wordt dagelijks na 18.00 uur gemaild.
captcha