Weer vijf boomspiegels opgefleurd

Wijk bij Duurstede, 6 mei 2018. Zaterdag 5 mei kwamen de steenbrekers voor de 4e keer in actie. Na een goede bak koffie en thee bij Fietsdomein werden vijf boomspiegels op de Zandweg onder handen genomen.

Onkruid verwijderd

Al eerder had de gemeente een deel van het onkruid verwijderd, een zestal vrijwilligers verwijderde de oude aarde en maakte de ondergrond los. Bij Bloemisterij Henk Ganzeman viel het plan in goede aarde: die sponsorde het initiatief met planten en bodemverbeteraar. Al eerder had restaurant Gouden Leeuw het initiatief genomen de twee boomspiegels bij haar terras te vergroenen door er viooltjes te planten, als mooie aansluiting hierop is nu ook het weggedeelte tussen de Steenstraat en de Veldpoortstraat aantrekkelijker geworden.

Meer projecten

Er staan nog meer projecten in de planning en inwoners worden uitgenodigd eens goed rond te kijken naar geschikte plekken voor vergroening. Meer informatie is te krijgen via deze website ofwel of bij Jacques van Nederpelt. Meer foto's staan in het fotoarchief van ditiswijk.nl.

Lees meer:

http://www.ditiswijk.nl/nieuws/algemeen/747-tweede-werkdag-van-de-stenenbrekers

Gratis nieuwsbrief

Aanmelden of afmelden

De nieuwsbrief wordt dagelijks na 18.00 uur gemaild.
captcha