Mestcontainer geplaatst en eieren geverfd

Wijk bij Duurstede, 1 april 2018. Een beeld wat je niet meer zult zien is vaste medewerker Mario op de trekker met de aanhanger vol met mest. Deze week is de mestcontainer geplaatst die door medewerkers van kinderboerderij de Vliert in gebruik genomen gaat worden. Eenmaal vol zal de container vanaf de Botersloot door een vrachtwagen met grijper worden opgehaald.

Mestcontainer

 Omwonenden zijn in een vroeg stadium ge├»nformeerd over de plaatsing van de container na het debacle met de noodlokalen van de Horn. Voorzitter Nico Roest heeft contact gelegd met bewoners langs de Botersloot en aanwonenden aan de achterzijde. Het onder het afdak opslaan van mest was niet conform de milieu-wetgeving, zonder bezwaar van de omwonenden is deze afgesloten mestcontaier in gebruik genomen.

Uitbreiding

 Het zicht vanaf de Botersloot op de container is minimaal door het geplaatste hekwerk van kastanjehout. De kinderboerderij zal ook aan deze zijde meer terrein krijgen, het terrein wordt een tiental meters richting de Horn uitgebreid tot halverwege het heuveltje. De dieren staan in de winterperiode vaak met de poten in de modder en kunnen niet grazen. Het aantal dieren wordt niet verder uitgebreid, kinderen kunnen bij sneeuwval gebruik blijven maken van de 'berg'.

Paaseieren

 Natuurlijk werden er vandaag kunsteieren geschilderd en tekeningen gemaakt van paashazen door kinderen. In het educatief centrum werden drie trouwe medewerkers beloond voor het inzet. Op de foto Constantijn, Bert en Sabine, vlnr voor hun respectievelijk 15, 30 en 5 jaar durende tomeloze inzet. De vierde medewerkster, Lonneke, ook 5 jaar beheerder, kon er vandaag niet bij zijn. De bijbehorende klompen werden door voorzitter Nico Roest uitgereikt naast een fraai bloemstuk.

FB 2929

Gratis nieuwsbrief

Aanmelden of afmelden

De nieuwsbrief wordt dagelijks na 18.00 uur gemaild.
captcha