Een 50-tal vrijwilligers heeft Wijk ontdaan van kilo's zwerfafval

Wijk bij Duurstede, 26 maart 2018. De opgeruimde Wijkenaren, verenigd in de Werkgroep Opgeruimd Wijk van de vereniging Natuur en Milieu, kwam je op vele plekken tegen waar zich nog geen vrijwilliger voor gemeld heeft. Het gebied rond winkelcentrum de Horden werd door de één na jongste deelnemer, Abel, ontdaan van vele blikjes, plastic, bierflessen en fietsonderdelen. Langs de Geerweg, Juno, Hoge Hoffweg, Gravenbol en het sluizencomplex werden vele zakken gevuld met zwerfvuil.

Structureel schoner

Coördinator Alfred van Kessel is blij met zovele handen en hoopt dat de gemeente ooit structureel schoner wordt. Plastic en papier komen ook in het milieu doordat de kliko's open blijven staan en het er door de wind uit wordt gezogen. Bij de laatste storm is veel oud papier op deze manier op straat gekomen. Een aandachtspunt dat door de werkgroep besproken wordt met de gemeente Wijk bij Duurstede. Alfred over het nut van de opschoonbeurten: "Door dit soort acties waarbij inwoners en bezoekers zien dat het in Wijk schoon is op de straten, wordt de drempel om afval op straat achter te laten hoger. De vuilnisbak zal hopelijk vaker in beeld komen. Als op die manier een gedragsverandering bewerkstelligd worden, zijn we er." Andere initiatieven helpen ook mee, het op de lange baan schuiven van de statiegeld alliantie is een dompertje.

Aanmelden

De deelnemers keerden rond 12.30 terug naar de gemeentewerf waar ze gezamenlijk een lunch gebruikten. Opgeruimde Wijkenaren zijn altijd welkom, besluit Alfred, Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

Gratis nieuwsbrief

Aanmelden of afmelden

De nieuwsbrief wordt dagelijks na 18.00 uur gemaild.
captcha