Langbroek, 30 december 2017. Politie en ambulance werden vanavond rond 18.30 uur naar een ongeval op de Cotherweg (N-227) in Langbroek gedirigeerd.

Eenzijdig ongeval

Net na de brandweerkazerne aan de Cotherweg was een auto, rijdend richting Langbroek, van de weg geraakt en op zijn kant in de sloot beland. Snel werd duidelijk dat er geen gewonden waren en werd de oproep voor de ambulance geannuleerd.

Ruk aan het stuur

De toedracht van het ongeval bleek in de relationele sfeer te liggen. De auto raakte enkele verkeersborden om uiteindelijk op zijn kant in de sloot tot stilstand kwam. De bestuurster werd opgevangen door twee mede weggebruiksters die het ongeval zagen gebeuren.

Op de loop

De bijrijder ging er na het ongeval vandoor en verstopte zich naast de weg in de bosjes. Politieagenten probeerden nadat de man begon te roepen hem te kalmeren. Toen politieagenten de man naderden nam hij weer de benen om na geruime tijd op de plaats van het ongeval tevoorschijn te komen. Zodra de man werd aangesproken door de politie ging hij er weer vandoor. De politie vervolgde zijn zoektocht naar de man o.a. door gebruik te maken van een warmtebeeldkijker van de brandweer. Uiteindelijk tegen 19.45 uur verscheen de man opnieuw op de plaats van het ongeval. Nu ging de man wel in gesprek met de politie en werden hem de handboeien omgedaan om te worden vervoerd naar het politiebureau.

Verkeer

Gedurende de afwikkeling van het incident werd de plaats van het ongeval afgezet en werd het verkeer door de politie en een vrijwilliger over één rijbaan geleid. Tegen 20.00 uur was de auto door een bergingsbedrijf geborgen en werd de weg weer vrijgegeven.

Gratis nieuwsbrief

Aanmelden of afmelden

De nieuwsbrief wordt dagelijks na 18.00 uur gemaild.
captcha