Wijk bij Duurstede, 28 juni 2020. Op het fietspad naast de Geerweg is vanmorgen net voor 11.00 uur een wielrenner over de kop gegaan. Achterop komende wielrenners en een inwoner die de hond uitliet zagen de man uit het niets vallen en op zijn helm landen op het fietspad.

Verbonden elleboog

De wielrenner verloor even het bewustzijn en kwam weer bij toen de eerder genoemden hem eerste hulp verleenden en 112 belden. Een passerende automobilist heeft met verbandmiddelen uit een EHBO doos de beschadigde elleboog van het slachtoffer verbonden. Zittend in de berm kon het slachtoffer met de toegeschoten burger hulpverleners wachten op de komst van politie en ambulance.

Accelererende motoren

De politie nam na aankomst bij het ongeval de personalia op van de man die maar niet kon verklaren waarom hij was gevallen. Het ambulance personeel hielp het slachtoffer op de been waarna deze kon worden onderzocht in de ambulance. In de tussentijd kon de politie de van ver hoorbare accelererende motoren komende over de Romeinenbaan en Geerweg tot minder enthousiasme op het gashendel manen. Uit het onderzoek in de ambulance bleek dat de man zijn weg niet kon vervolgen en mee moest voor onderzoek naar het ziekenhuis. De politie regelde met de burger hulpverleners dat de wielrenfiets van het slachtoffer veilig werd gestald.

Gratis nieuwsbrief

Aanmelden of afmelden

De nieuwsbrief wordt dagelijks na 18.00 uur gemaild.
captcha