Papiercontainers in brand sportpark Marienhoeve

Wijk bij Duurstede, 5 april 2020. De brandweer werd vanmorgen tegen 11.00 uur gealarmeerd voor een buitenbrand aan de Lekdijk-Oost. Bij aankomst op sportpark Marienhoeve bleek het om brand in de papiercontainers te gaan.

Openbreken

Voor de containers stond papier, plastic en andere materialen in brand. Uit gaten in de wanden van de container kringelde rook omhoog. Nadat pogingen met een betonschaar om de containers te openen mislukten werd met een elektrische zaag de weerbarstige sloten van de containers doorgezaagd.

Waterpunt

De tankautospuit werd vlak bij het vaste waterpunt op de parkeerplaats van het sportpark gepositioneerd. Vanaf dat punt werd de watervoorziening richting de containers opgezet. Nadat de deuren van de containers waren geopend werd veel water naar binnen gespoten. Na het blussen werden de restanten uit de containers gehaald om na te blussen. Of broei, brandstichting of een andere oorzaak (bv glas) ten grondslag lagen aan het ontbranden van de spullen voor de containers is (vooralsnog) niet bekend. Meer foto's zijn te zien in het fotoarchief.

Gratis nieuwsbrief

Aanmelden of afmelden

De nieuwsbrief wordt dagelijks na 18.00 uur gemaild.
captcha