Wijk bij Duurstede, 21 mei 2019. De brandweer rukte vanmiddag, net voor 17.30 uur, uit voor een melding gebouwbrand. Het bleek te gaan om een kleine brand in pallet accu's in een opslagruimte van een bedrijfspand aan de Molenvliet.

Zelf blussen

De eigenaar van het bedrijfspand probeerde tevergeefs de brand in de opslaggedeelte naast het kantoorgedeelte zelf te blussen met een brandslang. Navraag bij de persvoorlichter leerde dat de gealarmeerde brandweer om  17.36 uur arriveerde en  om 17.43 uur brandmeester meldde.

Licht gewond

In de opgeroepen ambulance werd de eigenaar van het bedrijfspand nagekeken ivm rookinhalatie en een lichte verwonding aan een hand. Kort werd de Molenvliet door de politie afgezet voor het overige verkeer. De met rook gevulde loods en het kantoorpand werden vervolgens nog gecontroleerd. Hierna werd het gebouw geventileerd en Stichting Salvage werd geïnformeerd om te assisteren met de afhandeling van de brand. Meer foto's zijn te zien in het fotoarchief. Een videoimpressie van dit incident is te zien op ons YouTubekanaal.

Gratis nieuwsbrief

Aanmelden of afmelden

De nieuwsbrief wordt dagelijks na 18.00 uur gemaild.
captcha