Wijk bij Duurstede, 22 augustus 2018. Om 11.46 uur werden hulpdiensten gealarmeerd voor een gewonde fietser op de Langbroekseweg. Door het afbreken van één van de achterwielen van een fietsdriewieler kwam een fietser hard op het fietspad terecht.

Traumaheli

Enkele begeleiders en medeweggebruikers verleenden eerste hulp aan het slachtoffer. Een sololance verpleegkundige die als eerste hulpdienst aanwezig was stabiliseerde het slachtoffer in afwachting van de ambulance. Om 11.46 uur werd de traumahelikopter gestationeerd in Nijmegen gealarmeerd voor het ongeval even later werd deze melding ingetrokken.

Afgezet met pionnen

De met drie auto’s gearriveerde politie zette het fietspad af om een veilige werkomgeving voor het ambulancepersoneel te maken. Opvallend was dat de meeste fietsers de op het fietspad ter afzetting neergezette pionnen negeerden. Medewerkers van de buitendienst van de gemeente laden de door mechanische problemen kapotte driewieler op om deze later bij het slachtoffer thuis af te leveren. Het slachtoffer werd overgebracht naar het ziekenhuis voor verdere behandeling. Meer foto's zijn te zien in ons fotoarchief.

Gratis nieuwsbrief

Aanmelden of afmelden

De nieuwsbrief wordt dagelijks na 18.00 uur gemaild.
captcha