[UPDATE 2] Wijk bij Duurstede, 19 juli 2018. De politie heeft een schot gelost op een wegrijdende auto vanaf de Promenade/Perenplein. In de auto zat een man die eerder probeerde in te rijden op agenten. De agenten zijn niet gewond geraakt, wel is een politieauto beschadigd. 

Verdachte aanhouden

Vanmorgen rond 08.30 uur willen agenten op de Hofknecht een verdachte aanhouden. Op het moment dat de agenten de man benaderen gaat hij er vandoor. In zijn vluchtpoging rijdt de verdachte in op de agenten en beschadigd een politieauto. De agenten weten op tijd weg te springen en zijn ze niet gewond geraakt . Na het inrijden op de agenten lost een van de agenten een schot op de vluchtende auto en een achtervolging wordt ingezet. De politieheli ondersteunt hierbij vanuit de lucht en Burgernet wordt ingezet. Ondanks alle politie-inzet zag de verdachte kans om te ontkomen. (Bron: politie.nl)

Onderzoek

Op de plek van het incident zijn diverse sporen te zien. De omgeving van het incident is afgesloten voor onderzoek. De technische recherche stelt de sporen veilig.

Burgernet

Een Burgernetalert van 9.19 uur luidt: Politie Wijk bij Duurstede zoekt in verband met verdachte situatie zwarte Mercedes AMG, kenteken: RS-206-?. Voertuig en/ of perso(o)n(en) niet zelf benaderen. Tips? Bel nu 112 (Bron: Twitter Politie Utrecht). Meer foto's zijn te zien op onze Facebook pagina.

Gratis nieuwsbrief

Aanmelden of afmelden

De nieuwsbrief wordt dagelijks na 18.00 uur gemaild.
captcha