Wijk bij Duurstede, 16 juli 2018. Brandweerauto’s uit Wijk bij Duurstede, Cothen/Langbroek, Doorn en Woudenberg werden vanavond tussen 19.07 en 19.30 uur opgeroepen voor een melding gebouwbrand aan de Wijkersloot.

Achterzijde

Bij aankomst van de brandweer stond de rechterachterzijde van de benedenverdieping in brand. Vlammen sloegen zowel uit het zij als achterraam van de woning.

Ramen ingooien

De vlammen op de benedenverdieping verminderden na de eerste waterstralen door de gebarsten ramen aanzienlijk. Nadat met bakstenen de boven zijramen van de woning door de brandweer waren ingegooid, kon ook daardoor water in de woning worden gespoten. Hierna waren de vlammen snel uit. Overige brandweerlieden rolden slangen uit voor een constante watertoevoer vanuit de sloot.

Voordeur

Nadat de voordeur van de woning was geopend, kon ook via deze toegang de brand worden bestreden. In de tussentijd had de politie de Wijkersloot aan twee zijden afgezet. Niet direct betrokkenen werd verzocht voor hun eigen veiligheid zich achter de linten op te houden. De ladderwagen van de Utrechtse Heuvelrug werd opgeroepen maar niet ingezet. De oorzaak van de woningbrand is vooralsnog onbekend. Meer foto's van dit incident zijn te zien op onze Facebook pagina een korte videoimpressie is hier ook te bekijken.

Eerder in het nieuws

De betreffende woning met bijgebouwen was ruim een half jaar geleden in het nieuws in verband met een inval door de politie.

Gratis nieuwsbrief

Aanmelden of afmelden

De nieuwsbrief wordt dagelijks na 18.00 uur gemaild.
captcha