Cothen, 8 februari 2018. Rond 12.52 uur werd een woningbrand aan de Beatrixstraat in Cothen gemeld. De betreffende woning staat achter het Cafetaria Het Oude Raedthuys aan de Dorpsstraat.

Rookontwikkeling

Bij aankomst van de brandweer kwam aan beide zijden van de woning rook onder het dak vandaan. Vanaf drie zijden werd aan de kant van de Beatrixstraat de brand aangevallen. Ondanks het blussen sloegen al snel de eerste vlammen uit het dak van de gedeeltelijk houten woning.

Meer brandweer

De tweede tankautospuit uit Cothen/Langbroek positioneerde zich op de Dorpsstraat om vanaf die zijde te voorkomen dat de brand over kon slaan naar o.a. Cafetaria Het Oude Raedthuys. De ladderwagen van de Utrechtse Heuvelrug werd aan de zijde van de Beatrixstraat gezet zodat uiteindelijk de woning vanaf vijf zijden werd geblust. Ook de brandweer van Wijk werd met beide auto's ter ondersteuning naar het incident gedirigeerd.

Oorzaak

Voor de brand werd er aan de woning gewerkt of deze werkzaamheden iets met de brand te maken hebben wordt nader onderzocht.

Afgezet

Nadat alle blusvoertuigen waren gearriveerd werd de Dorpsstraat en gedeelten van de Beatrixstraat door de politie afgezet voor het publiek. De eigenaar van Cafetaria Het Oude Raedthuys liet weten morgen gewoon open te zijn. Meer foto's van het incident zijn te zien in het fotoarchief. Een videoimpressie van het incident is te zien op ons YouTube kanaal.

Gratis nieuwsbrief

Aanmelden of afmelden

De nieuwsbrief wordt dagelijks na 18.00 uur gemaild.
captcha