Wijk bij Duurstede, 20 december 2018. Vorig jaar was Tobias Wijnmaalen, buurtsportcoach in de gemeente Wijk bij Duurstede, er niet zo zeker van of een groot indoor evenement in de kerstvakantie een succes zou worden. Na twee zeer intensieve dagen voor hem en de vele vrijwilligers op sportpark Mariënhoeve , werd terecht geconcludeerd dat dit evenement voor een tweede maal georganiseerd kan worden. Tobias licht het kort toe: 'We voeren wel veranderingen door omdat we een betere inschatting kunnen maken van de bezoekersaantallen. Door meer sponsoren te werven en meer ruimte te benutten hebben we ook meer te bieden.'

De vele reacties die we hebben gekregen, tips en tops, hebben we ter harte genomen. Concreet houdt dit het volgende in:

  • De spelactiviteiten worden verdeeld over twee hallen i.p.v. 1 (ongeveer 4500m2)
  • Voor de leeftijdsgroep 2 tot en met 4 jaar zijn er speeltoestellen voor hun leeftijd en dit Kids paradijs staat apart van de attracties voor de leeftijden 4 t/m 7 jaar en 8 t/m 14 jaar.
  • De leeftijdsgroep 4-14 jaar wordt geprikkeld door uitdagende luchtattracties.
  • De catering wordt verzorgd door het herenteam van de korfbalvereniging in hun kantine. Naast pannenkoeken ook een broodje knakworst en voldoende ruimte voor ouders om te gaan zitten. Bij het kids paradijs is ook extra zitruimte voor de ouders om op de kleintjes te passen. 
  • Medewerkers van Wijksport staan achter gewone bar waar consumpties tegen betaling verkregen kunnen worden. 
  • De diversiteit van activiteiten wordt verder uitgebreid, de clinics verzorgd door Levitas en Rene sports zijn wederom aanwezig. Deze freerun- en Kickfun clinics worden 4 maal per dag gehouden, de voetbal pannakooi staat ook weer opgesteld. Lasergamen kan nu ook, daar wordt wel een meerprijs van 3 euro voor gevraagd (verzorgd door Rongen Aktief en Wijksport). 
  • Circus Moustache stoomt kinderen in de leeftijdsgroep van 4 t/m 14 jaar in korte tijd klaar voor circusartiest.
  • Verder kunnen kinderen zich laten schminken en lopen er acrobaten/vriendelijke clowns rond die ballen in vormen voor de kinderen maken.

Wanneer?

Het Wijks Kinderspektakel wordt georganiseerd op woensdag 2 en donderdag 3 januari 2019. Kinderen van 2 t/m 14 jaar van 10.00 uur tot 16.00 uur kunnen helemaal uit hun dak gaan op sportpark Mariënhoeve. Bekijk hier de promovideo om een indruk te krijgen!

Sportevenement

'Het blijft een sportevenement voor een brede doelgroep verdeeld over 2 hallen, dit is een oppervlakte van ongeveer 4500m2  waar twee dagen lang geklommen, gesprongen en geklauterd kan worden, alles onder begeleiding.'

Hoe zit het met eten en drinken?

'Bij de toegangsprijs is onbeperkt drinken, een pannenkoek, een broodje knakworst en onbeperkt appels en bananen inbegrepen.

Heb je voldoende vrijwilligers?

Tobias heeft nog behoefte aan vrijwilligers, geïnteresseerden kunnen met hem contact opnemen ofwel via 06 -17 41 35 17 of mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. 'Momenteel beschik ik over ongeveer 20 vrijwilligers o.a. afkomstig van ROC's en via de stichting Binding, ook Ehbo-ers zijn geregeld (voor 2 januari heb ik nog 3 EHBO'ers nodig en voor 3 januari nog 1) Handjes extra altijd welkom, jong (vanaf 16 jaar) en oud mogen me altijd benaderen.'

Toegang

In de voorverkoop kosten tickets 8 euro, op de dag zelf 10 euro, dit is inclusief een pannenkoek en een broodje knakworst. Jeugd kan onbeperkt  Ranja drinken en fruit eten. Naar verwachting komt er meer toeloop uit de omgeving, het wordt aanbevolen om met de fiets te komen. Tickets zijn te bestellen bij:

Sportieve start 2019

Tobias hoopt dat het wederom een succesvol evenement wordt.  Tezamen met de sportverenigingen hoopt hij een onvergetelijke dag voor de jeugd neer zetten. 

Gratis nieuwsbrief

Aanmelden of afmelden

De nieuwsbrief wordt dagelijks na 18.00 uur gemaild.
captcha