Wijk bij Duurstede, 3 januari 2020. Vanmiddag weer een rondje met de prikstok en vuilniszak gelopen. Route Walplantsoen, Singel richting parkeerplaats bij Molen en Dijkstraat. Nieuw met stip op een: tatararataaa: Het mondkapje.

Al opruimend denk ik na. Mijn gedachten gaan allerlei kanten op. Wie doet dit? Domme mensen dacht ik eerst. Maar daarmee doe ik mensen met een lager IQ tekort, bedacht ik me in tweede instantie. Die snappen heel goed dat je dingen in de prullenbak moet doen. Daar hoef je geen opleiding voor te hebben gehad, hooguit een beetje opvoeding. Het zijn dus mensen die er tijdelijk met het koppie niet bij zijn, om uiteenlopende redenen.

Maar het geeft wel voldoening hoor, Wijk proberen een beetje schoon te houden.

Zouden de heren en dames die lachgas, wiet en andere stimulerende middelen gebruiken in de auto op het Walplantsoen of op de parkeerplaats naast pure verveling ook lijden aan bewustzijnsvernauwing of verruiming en daarom de lege blikken Energy Drink en plastic verpakking van de snoep en de lege ballonnen uit de auto gooien? Nee ook dat is denk ik een misvatting. Het is een mentaliteit die voortkomt uit ontevredenheid en pure verveling net zoals het druggebruik zelf. Wederom een stukje opvoeding. Want je kunt toch na je drugsgebruik je rommel bij je houden totdat je een prullenbak tegenkomt?

De rommel opruimen is optisch schoonmaken. Dat is niet moeilijk. Ik doe het regelmatig en ik vind het niet erg om te doen. Het echte probleem is natuurlijk hoe krijg je de gebruikers weer van de drugs af? Wie weet kom ik bij mijn volgende ronde rommel opruimen wel op een idee.

Oh ja, nummer 2 waren de blikjes energy drink en nieuwe binnenkomer was keukenpapier met mensenpoep achter de kerk. Over "Overal schijt aan hebben" gesproken. Dat is natuurlijk omdat de horeca dicht zit. De Gemeente moet overwegen om een paar Dixies op de Markt achter de kerk te zetten. Dan kunnen de wandelaars die Wijk bezoeken en normaal een kopje koffie drinken en van het toilet gebruik maken, daar op de poepdoos in plaats van hurken achter de kerk.

G.

Gratis nieuwsbrief

Aanmelden of afmelden

De nieuwsbrief wordt dagelijks na 18.00 uur gemaild.
captcha