Wijk bij Duurstede, 3 juli 2018. Naar aanleiding van meerdere reanimaties in de Noorderwaard de laatste maanden hebben wij een AED aangeschaft en een oproep gedaan aan de buurt om burgerhulpverlener te worden. Trots kan ik zeggen dat een grote groep mensen hier in de wijk inmiddels gecertificeerd zijn voor reanimatie en AED bediening.

Burgerhulpverleningsnetwerk

Ontzettend graag wilden wij onze AED beschikbaar maken voor het burgerhulpverleningsnetwerk, hiervoor was een buitenkast nodig. De wegen bij de gemeente om deze kast vergoed te krijgen liepen stuk, waarna we afgelopen maand een online fundraiser gestart zijn voor het benodigde bedrag. Met de buurt en voor de buurt hadden we dit niet geringe bedrag binnen 72 uur bijeen, echt een geweldig resultaat!

Hartslagnu

De kast is besteld en afgelopen weekend is hij opgehangen, vanaf vandaag (dinsdag 3 juli) is de kast in werking en beschikbaar aangemeld en geaccepteerd bij HartslagNu. De Noorderwaard is weer een stukje (hart)veiliger.

Wij willen ale donateurs enorm bedanken, zonder jullie was het niet mogelijk geweest onze AED 24/7 beschikbaar te maken.

De AED hangt op Hoogstraat 76, thv Promenade.

Gratis nieuwsbrief

Aanmelden of afmelden

De nieuwsbrief wordt dagelijks na 18.00 uur gemaild.
captcha