Wijk bij Duurstede, 11 mei 2018. Zoals gebruikelijk bij Wijkse politici worden er allerlei beloften aan de kiezers voorgehouden om zieltjes te winnen bij gemeenteraadsverkiezingen. Je ziet ze goedgeluimd op fotootjes staan waarbij het vertrouwen als voorvechters van de goede zaak er van afstraalt. Je weet als kiezer dat je bedot wordt, daar kom je meestal na 4 jaar steggelen van wethouders en raadsleden achter.

Maar er gloort verbetering aan de horizon, nog voor de installatie van de beoogd wethouders verklappen GroenLinks en PCG alvast dat ze hun belofte aan de kiezers aan hun laars lappen. De partij die het milieu zo hoog in het vaandel heeft staan en alle groene 'alternatieven' wil stimuleren, heeft onder druk van de Wijkse klimaatsceptische VVD partij de klimaatdoelstelling laten varen omdat er toch geen draagvlak bij de inwoners zou zijn. En dat wisten ze voor de verkiezingen niet? Hoezo geen draagvlak? Het gemeentelijk onderzoek van 2012 geeft aan dat men neutraal staat tegenover windenergie op land alleen waar is een discussiepunt.

PCG heeft ook een klap van de molen gekregen, in hun verkiezingsprogramma staat op pagina 26 dat men een kritische houding heeft t.a.v. windmolens, men wil ook de burger erbij betrekken. Citaat: 'een breed maatschappelijk debat en een gedegen draagvlakonderzoek is een must om tot een besluit te komen'.

En wat doet deze partij? Lak aan deze belofte, niks geen debat/draagvlakonderzoek en de beoogd wethouder wenst graag de portefeuille van milieuzaken uit te voeren. En gaat vrolijk 60 zonnepanelen van uw belastingcenten op het 'huis van de gemeente' leggen om zijn, nu al mislukte, doelstelling te halen van een klimaatneutraal Wijk in 2030. Vreemd dat de VVD daar geen stok voor steekt, deze partij heeft innig beloofd de lasten (hoge OZB, precarioheffing, etc) de komende periode te verlagen. Of zal blijken dat ook dit een loze belofte blijkt?

Ik zie de fotootjes met lachende wethouders al verschijnen.

Gratis nieuwsbrief

Aanmelden of afmelden

De nieuwsbrief wordt dagelijks na 18.00 uur gemaild.
captcha